Roberta Anastase:”Grațiela Gavrilescu este mai toxică pentru ploieșteni decât dioxidul de sulf și benzenul”

Redactia -

Roberta Anastase:”Grațiela Gavrilescu este mai toxică pentru ploieșteni decât dioxidul de sulf și benzenul”

Poluarea Ploieștiului este o problemă vitală care nu poate fi ignorată, cu atât mai puțin îngropată sub minciuni și declarații politicianiste ieftine. Ea poate fi rezolvată doar prin eforturi comune ale autorităților locale și autorităților naționale de mediu. Orice altă abordare este sortită eșecului.

Având această convingere am început demersurile de sensibilizare a autorităților de mediu în urmă cu aproape un an. Întotdeauna am subliniat faptul că acțiunile mele se adresează tuturor ploieștenilor și prahovenilor cărora le pasă și vor să se implice în rezolvare problemei, indiferent de culoarea politică.

Cu o mare amărăciune am ajuns să constat că principala calamitate pentru Ploiești și ploieșteni nu este poluarea, ci o concitadină de-a lor, fost candidat perdant la primărie de două ori, actual ministru al Mediului la al treilea mandat și vicepremier al Guvernului Tudose.

Prin acțiunile pe care le întreprinde, Grațiela Leocadia Gavrilescu este mai toxică pentru ploieșteni decât dioxidul de sulf și benzenul.

Deși nu doar eu, ci și autoritățile locale, alți parlamentari, mass media locală și cetățenii îi solicităm aproape în fiecare zi măsuri concrete pentru determinarea poluatorilor să reducă noxele pe care le aruncă în aerul Ploieștiului, singurele demersuri concrete pe care le-a făcut până în prezent au fost… promisiunile. Promisiuni fără acoperire și minciuni cinice cu scopul de a-și acoperi lipsa de interes față de faptul că, fără nicio exagerare, tot mai mulți ploieșteni sunt uciși de aerul pe care îl respiră.

Ultima astfel de minciună infernală este aceea că domnia sa, personal, s-a ocupat de alocarea de fonduri pentru achiziționarea unui laborator mobil de măsurare a poluării aerului pentru Ploiești. Jurnaliștii au descoperit că declarația doamnei este o minciună sfruntată, ministerul pe care îl conduce nefăcând niciun demers în acest sens.

Problema poluării aerului Ploieștiului cu benzen și dioxid de sulf este acută și produce victime, în special copii și vârstnici. Nu este o exagerare.

Mă adresez inclusiv premierului Tudose, așa cum m-am adresat și premierului Grindeanu: domnule prim-ministru, ploieștenii nu au nicio vină că ați pus din nou la Mediu un ministru a cărui competență a fost depășită de complicata chestiune a mutării unui cuib de barză.

Vă rog să analizați situația poluării Ploieștiului împreună cu specialiștii dumneavoastră. O să vedeți cum Grațiela Leocadia Gavrilescu acționează pentru stoparea poluării din Ploiești doar cu minciuni și dezinformări în timp ce oamenii se baricadează în case de teama mirosurilor infernale.

Roberta ANASTASE

Deputat PNL