România a învins Canada, în FED Cup. Dar sinăianca Ana Bogdan și bucureșteanca Raluca Olaru le-au oferit punctul de onoare nord-americancelor!

Dragos Trestioreanu -

România a învins Canada, în FED Cup. Dar sinăianca Ana Bogdan și bucureșteanca Raluca Olaru le-au oferit punctul de onoare nord-americancelor!

Desfășurat, pe 10 și 11 februarie 2018, în Sala Polivalentă din Cluj, meciul de tenis feminin programat în turul 1 al Grupei Mondiale II din cadrul FED Cup, dintre selecționatele României și Canadei, s-a încheiat cu victoria cu 3-1 a trupei formate din Sorana Cârstea, Irina Begu, Raluca Olaru și Ana Bogdan. Cele care au avut-o ca antrenoare pe Alina Tecșor, iar în calitate de căpitan nejucător, pe Florin Segărceanu, fost în același post la echipa de Cupa Davis. Reamintesc că Segărceanu i-a luat locul lui Ilie Năstase, suspendat de WTA. Tricolorele s-au calificat după primele trei jocuri, adjudecate de Sorana, sâmbătă, scor: 6-2; 6-2 în dauna canadiencei de origine chineză Carol Zhao, și de Irina, sâmbătă, 6-3; 6-7 (4); 6-2 cu jucătoarea de origine română Bianca Andreescu (17 ani), iar duminică, 6-2; 6-4, cu Katherine Sebov.

Partida fiind decisă, la rezulatul de 3-0, meciul de dublu a fost unul fără miză, în care au combătut tenismenele ce nu jucaseră la simplu în a doua zi a întrecerilor. În fapt, Raluca Olaru și Ana Bogdan Măgeanu au fost la primul duel al lor din meci, ca și Gabriela Dabrowski, revenind pe teren doar Zhao. Primul set a fost adjudecat de românce, cu 6-4, dar au început să aibă probleme în al doilea, pe care l-au pierdut neașteptat, ținând cont de ierarhiile WTA: 1-6! A urmat un super tie-break, în care bucureșteanca și sinăianca tot nu și-au revenit, canadiencele adjudecându-și astfel punctul de onoare, după un 10-6! Bine că nu a depins calificarea de acest meci! Ciudat, câtă vreme Raluca Olaru este specializată pe meciuri de dublu, spre deosebire de Ana Bogdan, care participă la simplu. Nici măcar entuziastul public clujean, au fost 8.000 de spectatori frenetici în sală, nu au reșit să le motiveze pe Raluca și Ana!

O explicație să zicem că ar fi că pe prahoveancă ar fi copleșit-o emoțiile din momentul intonării imnului național al României, ea având atunci ochii înlăcrimați, ca și coechiperele sale, de altfel, dar Ana a fost singura cu mâna la inimă!

Altfel, interesant este că și celelalte două canadience, Katherine Sebov și Gabriela Dabrowski, sunt tot de origine străină. Prima – bulgăroaică sau rusoaică, iar a doua – poloneză!

De subliniat că vineri, 10 februarie, aflată în sală, Simona Halep (nr. 2 în ierarhia la zi a WTA) și-a încurajat compatrioatele, ea având parte, la Cluj, și de un consult de specialitate la glezna accidentată la Australian Open. A doua zi, Simona a plecat spre București, pentru un ultim antrenament înainte de a zbura spre Doha, în Qatar, acolo unde nu numai că va participa la un nou turneu, dar e posibil să facă și un RMN, dacă nu mai apucă în țară.

Foto: www.gsp.ro