România s-a bătut de la egal la egal cu Spania! Patru ex-petroliști, în duelul naționalelor jucătorilor fără contract

Dragos Trestioreanu -

România s-a bătut de la egal la egal cu Spania! Patru ex-petroliști, în duelul naționalelor jucătorilor fără contract

Vineri, 13 iulie 2018, la Praga, în Cehia, patru echipe naționale ale fotbaliștilor fără contract participă la un turneu la care, în afara gazdelor, mai sunt prezente România (antrenată de Daniel Iftodi, Augustin Călin și Florin Matache), Spania și Ungaria. În prima zi, tricolorii noștri, cu – printre alții – titularii Gabriel Frîncu, Raul Avram și Roland Stănescu, plus rezerva Dănuț Marian Iancu, au pierdut nemeritat, la limită, în fața puternicilor iberici, iar Cehia a dispus, tot la limită, de Ungaria.

Rămași fără angajamente după ce s-au despărțit de actuala divizionară secundă FC Petrolul Ploiești, portarul Raul Avram, fundașul central stânga Gabriel Frîncu, mijlocașul ofensiv Dănuț Iancu și atacantul Roland Stănescu, cel din urmă detașat în returul trecut al Ligii a III-a la o colegă de eșalon, nu și de serie, Unirea Slobozia, au fost convocați la echipa naționaală a fotbaliștilor fără contract. Recunoscându-li-se valoarea, Avram Frîncu și Stănescu au intrat în primul „11” de la disputa cu Spania, încheiat cu scorul de 1-0 pentru adversari, Iancu rămânând pe bancă tot meciul. Căpitanul reprezentativei României, Gabi Frîncu, a declarat pentru www.gazetaph.ro„a fost un meci bun al nostru contra Spaniei, ce-a avut în componență jucatori care au evoluat în Primera Division, Segunda și câțiva la Segunda B. Puteam duce meciul la penaltiuri, dar Marian Botea a avut o ocazie imensă, singur cu portarul, însă așa a fost să fie. Nu a marcat și am pierdut cu 0-1, după o lovitură de pedeapsă transformată de spanioli. Sperăm s-o batem pe Ungaria, sâmbătă, în finala mică, cea mare urmând a fi disputată de Cehia – care a câștigat partida cu Ungaria, cu 2-1 – și Spania”.

Din naționala fotbaliștilor fără contract din România, reprezentativă susținută și de AFAN, sindicatul fotbaliștilor din țară, face parte și fostul „copil minune” al Craiovei, mijlocașul ofensiv Andrei Ionescu. El a fost aproape de a semna, vara trecută, cu FC Voluntari, în anturajul căreia s-a aflat la finala Cupei României, desfășurată pe arena Ilie Oană, din Ploiești. Tot printre tricolori, ca rezervă a lui Raul Avram, este Paul Botaș, un goal-keeeper care a bifat prezențe, printre altele, la Dacia Unirea Brăila, Metalul Reșița, CS Afimați, Rapid București sau Sportul Snagov. Se speră ca, după acest turneu amical, fotbaliștii români să atragă atenția unor intermediari autohtoni și străini, pentru a a le facilita obținerea unor noi angajamente.

Foto: Facebook (cei trei foști petroliști, Gabriel Frîncu, Raul Avram și Roland Stănescu, unul lângă altul, de la dreapta la stânga)