Românul condamnat la moarte în Malaezia este din Telega. Fotografii inedite cu Ionuţ Alexandru Gologan

Redactia -

Românul condamnat la moarte în Malaezia este din Telega. Fotografii inedite cu Ionuţ Alexandru Gologan

gologan_1Ionuţ Alexandru Gologan, tânărul în vârstă de 21 de ani condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, este din comuna Telega, din Prahova. El a plecat de mai multe ori în străinătate să lucreze, şi în Italia, şi în Germania, iar rudele spun că a plecat ca orice tânăr care a vrut să-şi facă un rost în viaţă. Cum s-a întâmplat mai departe, în ce anturaj a intrat, cum a ajuns intrat în reţele mafiote, acestea nu şi le mai pot explica apropiaţii din ţară.

Vecinii, profesorii, prietenii au dat numai referinţe bune despre Ionuţ, toţi spunând că era un om bun şi un copil cuminte. Cei de acasă ştiau despre el că este doar închis, iar despre condamnarea sa la moarte au aflat în această dimineaţă din presă. Tânărul provine dintr-o familie dezorganizată, părinţii săi fiind divorţaţi de mai mult timp, Ionuţ fiind crescut mai mult de bunica din partea tatălui. Tatăl şi bunica băiatului (în foto) locuiesc în Telega. Bunica a fost funcţionar la Primăria comunei. Vecinii, profesorii şi cunoscuţii sunt şocaţi de această veste, ei ştiindu-l de băiat bun şi muncitor. Primarul Ilie Gheorghe a declarant că Primăria s-a implicat în ajutarea tânărului, realizând o anchetă socială şi trimiţând instanţei o scrisoare de susţinere pentru Ionuţ Gologan. În continuare, se încearcă găsirea unui sponsor care să finanţeze deplasarea familiei în Malaezia, pentru a fi alături de tânăr.

gologan_2gologan_3

Băiatul, care lucra ca şofer cu jumătate de normă, este suspectat că ar fi făcut trafic de droguri, la verificarea bagajelor sale, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, fiind descoperite, în 26 iunie 2012, 1.494 de grame de metamfetamină.

MAE a informat că hotărârea de condamnare la moarte a tânărului nu este una definitivă, sentinţa urmând să fie supusă căilor de atac prevăzute de legislaţia locală, precizând că urmează să mai aibă loc alte două căi de atac.

„Ambasada României la Kuala Lumpur cunoaşte foarte bine situaţia cetăţeanului român si este implicată în acordarea de asistenţă consulară încă de la apariţia acestui caz. Totodată, este menţinut contactul permanent cu acesta, cu familia sa şi autorităţile locale. Potrivit informaţiilor furnizate de misiunea diplomatică, hotărârea de condamnare nu este una definitivă, sentinţa urmând a fi supusă căilor de atac prevăzute de legislaţia locală. Aceasta este prima etapă a procesului, urmând a mai avea loc alte două căi de atac”, a informat MAE.

În precizare se arată că prin intermediul MAE cetăţeanul român beneficiază de serviciile unui avocat, cât şi de legătura cu familia sa, iar pe parcursul tuturor termenelor procesuale reprezentantul Ambasadei a fost prezent în sala de judecată.bunica_tata_gologan