Romeo Ștefan – ploieșteanul care va conduce o finală de cupă europeană, la handbal masculin

Dragos Trestioreanu -

Romeo Ștefan – ploieșteanul care va conduce o finală de cupă europeană, la handbal masculin

România trăiește momente de imensă satisfacție, în aceste zile, grație fabulosului succes al echipei feminine CSM București, o debutantă în Liga Campionilor, care a câștigat trofeul la Budapesta, în fața unei formații redutabile din țara gazdă a Final Four-ului, Gyori Audi Eto KC, susținută fantastic de o sală arhiplină. La 24 de ore după acest succes extraordinar, tot din lumea sportului cu mingea mică a mai venit o veste foarte plăcută pentru iubitorii handbalului autohton. Ultimul act al Final Four-ul Cupei EHF, pentru formațiile masculine, va fi arbitrat de către un tandem din țara noastră, alcătuit din ploieșteanul Romeo Mihai Ștefan (foto, în stânga; www.gsp.ro) și bucureșteanul Bogdan Stark (foto, în dreapta), ambii urmând a oficia și la meciurile din cadrul Jocurilor Olimpice de Vară, de la Rio de Janeiro, din Brazilia.

„Țuțu” Ștefan este soțul fostei internaționale Ramona Văduva Ștefan, cea care și-a încheiat în urmă cu aproape un an activitatea competițională, în calitate de componentă a echipei de handbal CSM Ploiești, club la care este în prezent antrenoare la o echipă de juniori. Au împreună un băiat, Denis Andrei, care se anunță un portar de perspectivă în sportul practicat de mama lui și în care tatăl a ales să fie cavaler al fluierului. Deocamdată, Denis apără cu succes buturile echipei de minihandbal de la CSM Ploiești. Ploieșteanul care va conduce o finală de cupă europeană, în acest sezon, și fiul lui sunt și mari suporteri ai echipei de fotbal Petrolul Ploiești, nelipsind de la meciurile de pe arena Ilie Oană ale „lupilor”. Dacă, la fotbal, România a revenit abia acum, printr-un arbitru, la marile competiții internaționale, fiind vorba despre medicul arădean Ovidiu Hațegan, în schimb, la handbal, duo-ul Ștefan-Stark este un obișnuit al unor astfel de întreceri.

În Final Four-ul Cupei EHF s-au calificat o echipă din Franța, Chambery Savoie HB, una din Germania, Frisch Auf Goppingen, alta din Spania, Winner Fraikin BM Granollers, și – în sfârșit – încă una din Hexagon, HBC Nantes. Finala se va juca, la Nantes, pe data de 15 mai, de la ora 17.30 (un ceas mai târziu în România).