Rompetrol, partener al Festivalului Internațional al Șahului în Școală

Redactia -

Rompetrol, partener al Festivalului Internațional al Șahului în Școală

Rompetrol, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești, susține Festivalul Internațional al Șahului în Școală, un eveniment ce se desfășoară în perioada 3-9 iulie la Palatul Culturii și în Parcul Nichita Stănescu.

Peste 700 de copii, cu vârste cuprinse între 6-12 ani, de pe patru continente – Europa, America de Nord, Asia și Africa, au oportunitatea de a-și demonstra abilitățile strategice în cadrul acestei competiții internaționale de șah. Competiția cuprinde 90 de echipe, formate din 2 fete și 2 băieți, care concurează pentru marele trofeu.

În plus, Festivalul găzduiește și un concurs de șah în aer liber, la care vor participa alți 400 de copii din România.

„Prahova este o comunitate relevantă pentru Rompetrol, cu investiții în zona operațională – în rafinăria Vega și rețeaua de distribuție carburanți, dar și în proiecte pentru comunitate – în Blejoi, Ploiești și nu numai. Copiii sunt beneficiari în multe dintre inițiative noastre de educație pe care le avem în județ, prin parteneriate cu școli și licee, autorități și ONGuri. Evenimentul de la Ploiești promovează atât șahul și educația prin șah, cat și copii jucători pasionați de acest sport al minții, aducându-le recunoaștere și încurajându-le performanța.” – Felix Crudu, director general Rompetrol Rafinare.

Participarea copiilor este gratuită, iar echipa de organizare a pregătit numeroase premii – diplome, medalii, cupe, tricouri, manuale de șah și multe altele.