Răspunsul lui Hamza Younes după şedinţele cu conducerea şi staff-ul tehnic ale Petrolului: hat-trick victorios la Slobozia!

Redactia -

Sâmbătă, 23 martie 2013, cu începere de la ora 12.00, ci nu 13.00, aşa cum s-a anunţat iniţial, modifcarea fiind specificată abia în seara zilei de vineri, pe www.fcpetrolul.ro, echipa „lupilor” a oferit replica formaţiei locale din Seria I a Ligii a II-a, Unirea, oaspeţii având însă nu mai puţin de nouă absenţe în efectivul deplasat la faţa locului, motiv pentru care au fost luaţi şi trei juniori din propriul centru de profil. Dacă Gheorghe Grozav, Vlăduţ Morar, Manasse Ruben Enza-Yamissi, Gualberto Mojica Olmos şi Elhad Naziri erau convocaţi la diverse loturi naţionale ale ţărilor lor, Mircea Bornescu, Sebastian Achim, Ovidiu Hoban şi Jeremy Bokila au fost menajaţi de către antrenorul principal Cosmin Contra. Potrivit siteului clubului găzarilor, Contra i-a folosit, în meciul amical din oraşul ialomiţean, pe următorii jucători: Povilas (46 – Hamutovski) – Alcenat (46 – L. Marinescu), Neag, Geraldo (65 – S. Toader), Grecu (46 – Guilherme) – Romario, Mustivar – Boudjemaa (65 – Ad. Ilie), Renan (65 – N. Popescu), Sauvadet (46 – M. Cristescu) – Younes. După cum se poate observa, Alcenat nu a mai plecat în Haiti, iar „puştii” Sergiu Toader, Adrian Ilie şi Nini Popescu au prins 25 de minute în echipa mare. Partida va fi difuzată, înregistrat, duminică, 24 martie, de la ora 15.30, pe „Prahova TV”.

După o primă repriză dominată de către echipa de prim eşalon, dar care nu a reuşit să puncteze în dauna Unirii, din efecticul căreia a făcut parte şi fostul echipier al CSM FC Ploieşti, FC Ploieşti şi, ulterior, SC FC Petrolul, la ultimele două – în „B”, Liviu Mihai, alias „LM”, în mitanul următor, golgheterul tunisian al „galben-albaştrilor”, Hamza Younes (primul din dreapta, înscriind de la punctul cu var; www.fcpetrolul.ro), şi-a adus aminte de vremurile lui bune şi, cu un hat-trick (minutele 50, 68 – penalti, şi 80), a asigurat victoria echipei sale. Interesant este că, aproape de fluierul final, „LM” a şutat senzaţional de la 25 dse metri, mingea intrând direct în vinclul porţii apărate de fostul internaţional din Belarus, Vasili Hamutovski, scorul final fiind astfel 3-1 (0-0) pentru Petrolul.

După şedinţele de marţi şi vineri, Younes a avut un răspuns aşteptat, reuşitele sale sperându-se că-i vor da un imbold pentru viitoarele partide oficiale ale „lupilor”. Mai întâi, a fructificat din apropiere o centrare de pe stânga a lui Damien Boudjemaa, „coleg de şedinţă” în a doua zi a acestei săptămâni – deci, prompt şi răspunsul francezului! -, apoi a obţinut o lovitură de la „11 metri”, faultat în careu de fostul portar al Concordiei Chiajna, israelianul Idan Baruch, iar la ultima reuşită a marcat după o pasă de manual a juniorului Adrian Ilie.

Duminică, 31 martie, de la ora 18.00, pe arena Ilie Oană, în direct pe „DigiSport1”, Petrolul va combate cu echipa campioană en-titre, CFR Cluj, iar sâmbătă, 6 aprilie, 19.30, la Târgu Jiu, cu Pandurii, în etapa a XXV-a, tot pe acelaşi canal al postului de televiziune mai sus-menţionat. După o săptămână, Laurenţiu Marinescu şi coechipierii lui vor reveni pe „ilie Oană”, când vor primi vizita Gloriei Bistriţa, de data aceasta de la 19.00, dar tot pe „DigiSport1”.