Rugăciunea părintelui Claudiu Băzăvan pentru cei stinși în pandemie

Daniel Dimache -

Rugăciunea părintelui Claudiu Băzăvan pentru cei stinși în pandemie

Părintele Claudiu Băzăvan, de la Biserica Înălţarea Domnului, este unul dintre preoții cu har și cu suflet mare din urbea ploieșteană, preaiubiți de enoriași. Doctor în teologie, talent rar în ale scrisului și ale oratoriei, părintele Băzăvan trăiește dramele și bucuriile comunității, împreună cu oamenii, e adevărat mai mult dintre primele, în aceste vremuri de grea încercare pentru noi toți. Tânărul preot folosește toate căile de comunicare, mai ales acum, în pandemie, multe dintre cele tradiționale fiind aproape închise de carantină și izolare. Se deschid, însă, mai mult ca oricând, căile comunicării online, cele mai duc mesajul în special către tineri.

Duminică seară, preotul Claudiu Băzăvan a înălțat, pe pagina sa de Facebook, o rugă către Dumnezeu, pentru sufletele celor stinși în izolarea patului de spital, rupți de cei dragi, dar și pentru iertarea celor ”nu știu, nu pot sau nu vor să aline durerea și singurătatea semenilor”.

”Strigăt

Odihnește-i, Doamne, pe robii Tăi care au sfârșit drumul acestei vieți pe paturile de spital, abandonați, însingurați, înstrăinați de familiile lor, cărora nu li s-a oferit o vorbă de încurajare sau o rugăciune, cărora nu li s-a permis o îmbrățișare, o strângere de mână sau un zâmbet, care nu au avut cui să-și împărtășească spaima, durerea și tristețea ultimelor clipe. Primește-i la Tine ca pe copiii Tăi și dăruiește-le pacea și bucuria de care nu au avut parte pe pământ. Încurajează familiile lor, alină suferința, șterge lacrimile soțiilor și ale soților, ale fiilor și fiicelor, ale fraților și surorilor, ale prietenilor lor. Iartă-i pe cei care din rea voință sau neștiință, din indiferență sau prostie provoacă atâtea suferințe! Iartă-i pe cei care nu știu, nu pot sau nu vor să aline durerea și singurătatea semenilor! Ai Tu, Doamne, grijă de toți, că noi nu știm să avem grijă unii de alții!

Claudiu Băzăvan”