Rusu a marcat cel dintâi gol al „lupilor” din 2019. În primul meci-test al Petrolului din pauza competițională de iarnă a fost 1-1

Dragos Trestioreanu -

Rusu a marcat cel dintâi gol al „lupilor” din 2019. În primul meci-test al Petrolului din pauza competițională de iarnă a fost 1-1

Miercuri, 30 ianuarie 2019, pe terenul principal al complexului sportiv Fanatic Tour, din stațiunea turcă Lara, FC Petrolul Ploiești a disputat primul meci-test din pauza competițională de iarnă, după ce acela cu Petrolistul Boldești, de sâmbătă, 26 ianuarie, a fost anulat din cauza condițiilor meteorologice imposibile de la Ploiești.

Adversara „lupilor” a fost FK Belasica Strumica, locul 10, la golaveraj, din tot atâtea combatante din prima ligă a Macedoniei, după desfășurarea a 18 partide din actualul sezon. De precizat că Belasica este o grupare nou-promovată, care a oferit o replică bună ploieștenilor, în vederea pregătirii ultimei părți a unui retur la capătul căruia se speră a se consemna promovarea în Liga 1 din România.

Interesant a fost nu numai că, la meciul cu macedonenii, Mugurel Cornățeanu a optat pentru același modul ca și fostul său șef de staff tehnic de la Petrolul, Leo Grozavu, adică 1-4-1-2-3, ci și că în primul „11” au fost introduși nu mai puțin de cinci jucători din categoria „U 21”! Asta a surprins mai mult decât că cea dintâi echipă trimisă pe teren a cuprins șapte dintre cele nouă achiziții ale găzarilor din această iarnă, fiind absolut firesc ca, după atâtea plecări din lot, nu mai puțin de 13, să se opteze pentru testarea, în condiții de joc, a multora dintre cei veniți. Astfel, din lotul din tur au fost prezenți de la început numai Lucian Cazan, Valentin Țicu, Marius Chindriș și căpitanul Laurențiu Marinescu, acesta din urmă predându-i banderola, de la jumătatea reprizei secunde, lui Sebastian Ghinga. Ultimeloe noutăți din lot, Cristian Pușcaș și armeanul Edgar Malakyan, au fost folosite în ultimele 26 de minute ale jocului. 

Prima repriză, așa cum se deduce din live-textul lăudabil al ofițerului de presă al FC Petrolul, Ionuț Pană, prezent la fața locului, a fost cu „galben-albaștrii” în control, mai scundul portar al adversarilor, Dimitar Georgiev, fiind întrebuințat serios de șuturile lui Laurențiu Marinescu, Chrysovalantis Kozoronis și Alexandru Stoica. În replică, numai tizul apărătrului buturilor lui FK Belasica, Pepi Georgiev, era să deschidă scorul, însă Ianoș Brînză s-a opus, inspirat, cu piciorul.

În repriza secundă au venit și golurile, plus, pe parcurs, și schimbări multe la Petrolul. Macedonenii au profitat, notează www.fcpetrolul.ro, de un pas tardiv la ofsaid al defensivei ploieștenilor și l-au executat pe Tordai Arpad, prin Martin Mirchevski, în minutul 57. Însă, după numai 360 de secunde, nou-venitul Bogdan Rusu – beneficiarul unei pase perfecte, în adâncime, a unui alt nou-sosit, grecul Kozoronis – a egalat scorul, după ce a preluat, a scăpat singur și l-a învins pe goal-keeper-ul ex-iugoslavilor.

În minutul următor, Cornățeanu a schimbat toată garnitura din câmp, cu excepția juniorului Valentin Țicu, singurul integralist din tabăra „galben-albaștrilor”. Nu au fost folosiți ceilalți juniori din centrul de profil, deplasați în Turcia, portarul Alexandru Radu și mijlocașii Mario Bratu și Robert Enache. După schimbările masive de la ploieșteni, dar și de la oponenții lor, jocul se spune că a mai scăzut în intensitate și astfel rezultatul final a fost 1-1 (0-0), iar al doilea meci-test, contra campioanei statului Kosovo,  FC Drita Gjilan, este programat sâmbătă, 2 februarie. Până atunci, mâine și poimâine se revine la câte două antrenamente/zi, mai ales că și vremea se anunță a se îmbunătăți.

De subliniat că petroliștii au avut norocul opririi ploii, cea care părea a le da peste cap disputarea meciului cu echipa din Strumica, drenajul foarte bun al terenului din Lara pemițând astfel un test foarte bun, mult așteptat după atâtea zile cu antrenamente preponderent fizice la Ploiești, dar și în primele două din Turcia. Altfel, coincidență amuzantă, căpitanul din repriza secundă al Belasicei, Dragan Stoikov, a părut copia fidelă a celuilalt grec din lotul Petrolului, Georgios Sarris, ambii afișându-se pleșuvi și cu bărbi lungi. Cu barbă, la români, mai erau și Lucian Cazan și Bogdan Rusu, dar nu așa de lungi și stând bine cu… podoaba capilară.

FC PETROLUL: Brînză (30 – Tordai; 60 – Bolboaşă) – Borţa (64 – Olaru), Sarris (64 – Ghinga), Cazan (64 – Ţigănaşu), Ţicu – Chindriş (64 – Puşcaş) – Kozoronis (64 – Nini Popescu), Marinescu (64 – Malakyan) – Rusu (64 – Arnăutu), Moldoveanu (64 – Saim Tudor), Stoica (64 – Ştefănescu). Colectiv tehnic: Mugurel Cornăţeanu (antrenor principal), Ovidiu Chiribici (preparator fizic) și Vasile Șleam (antrenor al portarilor).

FK BELASICA: Dimitar Georgiev – Serafimovski, Drobarov, Mitevski, Milușev – Kalapachki, Vujchich – Solev, Todorov, Mirchevski – Pepi Georgiev. Au mai jucat: Vujanac – Djonov, Istatov, Stojanov, Bazhirov, Stojkov, Jankov și Baldovaliev. Antrenor: Rade Cicmilovich.

Foto: www.fcpetrolul.ro