Rute alternative pentru a ajunge mai repede pe litoral, în minivacanţa de 1 Mai

Redactia -

Rute alternative pentru a ajunge mai repede pe litoral, în minivacanţa de 1 Mai

Pentru siguranţa participanţilor la trafic, în condiţiile intensificării deplasărilor către diversele destinaţii de petrecere a minivacanţei de 1 Mai, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să ia în considerare următoarele sfaturi:

– Creşterea distanţei de siguranţă între vehicule;
– Evitarea depăşirilor riscante;
– Planificarea cu atenţie a traseului de parcurs şi folosirea unor rute alternative;
– Manifestarea respectului faţă de ceilalţi participanţi la trafic, semnalizând orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie sau a direcţiei, după o asigurare corespunzătoare;
– Pe autostrăzi, semnalizarea din timp a intenţiei de schimbare a benzii de circulaţie şi conducerea cu atenţie sporită. Nu folosiţi banda de urgenţă !
– Asigurarea că sistemele de climatizare şi dezaburire ale autovehiculelor sunt funcţionale şi au o vizibilitate bună prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale,
– Echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, dacă urmează să se deplaseze pe artere rutiere cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător şi după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Pentru că valorile de trafic vor creşte semnificativ către litoral în această perioadă, şoferii sunt sfătuiţi să opteze şi pentru rute alternative, respectiv:
Bucureşti – DN 2 – Urziceni – Slobozia – Hârşova – DN 2A Constanţa;
Bucureşti – Fundulea – DN 3- Lehliu-Gară – DN 3A Drajna sau A2 Feteşti;
Bucureşti – A2 Drajna – DN 21 Călărasi- Ostrov (traversare cu bacul) – Adamclisi- Murfatlar – DN 3 Constanţa.

Având în vedere valorile crescute de trafic în această perioadă, în vederea fluidizării traficului pe DN 2A, în zona Podului Ovidiu, poliţiştii rutieri recomandă următoarele rute ocolitoare:

– DJ 226, pe ruta Corbu – Năvodari – Mamaia;
– DJ 228 – Nazarcea.