Ruxandra Popescu, judecător la Sinaia, urmărită penal de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Redactia -

Ruxandra Popescu, judecător la Sinaia, urmărită penal de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta
POPESCU RUXANDRA, judecătoare la Judecătoria Sinaia, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

– luare de mită
– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Din ordonanța prin care s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecta anterior menționată, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
– În vara anului 2010, în calitate de magistrat judecător, suspecta Popescu Ruxandra a acceptat promisiunea făcută de o persoană care, la acea dată, ocupa o funcție de conducere în Poliția stațiunii Sinaia, de a i se plăti un folos necuvenit în schimbul pronunțării unei hotărâri judecătorești favorabile intereselor acestuia și într-un termen scurt și a și primit, prin intermediar, un folos necuvenit în valoare de aproximativ 500 euro.
Ca urmare a faptului că acceptase promisiunea de a primi un folos necuvenit, în calitate de judecător la Judecătoria Sinaia, învestită fiind cu soluționarea unui dosar civil, suspecta Popescu Ruxandra și-a încălcat atribuțiile de serviciu și, la data de 11 noiembrie 2010, a pronunțat o soluție vădit contrară dispozițiilor legale, prin care a dat câștig de cauză reclamanților, în detrimentul primăriei Sinaia. Concret, prin respectiva hotărâre judecătorească, orașul Sinaia și Consiliul Local Sinaia au fost obligate să încheie contracte de vânzare – cumpărare pentru trei terenuri în suprafață totală de peste 500 metri pătrați care făceau obiectul unor contracte de concesiune, la prețuri defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de aproximativ 220.000 euro și un folos necuvenit pentru cei trei concesionari.

Suspectei POPESCU RUXANDRA i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE AL DNA