Răzvan Lucescu, demis de la cârma echipei găzarilor! A avut Adrian Mutu vreo influență în luarea acestei decizii? Revine Gigi Mulțescu

Redactia -

Răzvan Lucescu, demis de la cârma echipei găzarilor! A avut Adrian Mutu vreo influență în luarea acestei decizii? Revine Gigi Mulțescu

A doua zi după remiza Petrolului la Târgu Jiu, la capătul meciului cu Pandurii, din etapa a VII-a a campionatului Ligii I, scor: 1-1, antrenorul principal Răzvan Lucescu (foto sus și mijloc; www.fcpetrolul.ro) a căzut victimă acestui rezultat, patronatul impunându-i, inițial, câștigarea a nouă puncte, din tot atâtea posibile, în partidele cu gorjenii, Steaua și Viitorul! Cum ținta nu mai poate fi deja atinsă, în urma unei discuții cu Daniel Capră tehnicianul a fost destituit, urmând a fi înlocuit de miercuri, 17 septembrie 2014, de către Gheorghe Mulțescu (foto jos; www.gazistul.ro), dat afară de la club la finele returului ediției 2011-2012, în care s-a reușit menținerea Petrolului în Liga I, imediat după promovare! Interesant este că, în acest moment, clubul găzarilor își readuce doi oficiali cu care se află în… procese, noul director sportiv, Dan Dorobeț, acuzând trecerea nelegală pe linie moartă în precedentul mandat al său, iar Gigi Mulțescu – deoarece a „fost tras în piept” cu acordarea primei de salvare de la retrogradare, acum două veri! Dacă Lucescu jr. a declarat la televiziunea sport.ro că nu și-a depus demisia, lăsând a se înțelege astfel că ruptura a fost provocată de către patronat, Mulțescu a confirmat deja, pentru www.prosport.ro, că a semnat un contract pe un an și jumătate cu SC FC Petrolul, având drept obiectiv locurile 1-2, și va fi prezentat miercuri, la ora 14.00, într-o conferință de presă, drept noul tehnician al „lupilor”! El îl va avea ca secund pe fostul echipier al Jiului Petroșani și al lui Dinamo, Daniel Timofte, cel care a ratat lovitura de departajare decisivă la Cupa Mondială din SUA, în meciul cu Irlanda, ca antrenor de portari pe fiul său, Cătălin, iar ca director tehnic pe fostul preparator fizic turc din mandatul precedent, Yuksel Yeșilova. Rămâne de văzut ce se va întâmpla acum cu foștii secunzi ai lui Răzvan Lucescu, Florin Pârvu și Nicolae Constantin, fiind lesne de înțeles că italianul Diego Longo va părăsi, și el, clubul alături de prietenul său. Odată cu sosirea lui Yeșilova, s-ar putea ca în pericol să fie și prepatatorii fizici spanioli, Alberto Peribanez Rivas și Ignacio Martinez. Anumite surse vorbesc că, deși va veni Cătălin Mulțescu, va fi păstrat și Cătălin Grigore, deși e greu de crezut că vor fi doi antrenori ai apărătorilor ai buturilor la prima echipă.

Razvan_Lucescu_in_conferinta_dupa_meciul_de_la_Pandurii_fcpetrolul.roCu acest prilej, siteul ProSport notează că patronul Daniel Capră ar fi fost văzut la o benzinărie, după meciul de la Târgu Jiu, pe drumul de întoarcere acasă, într-un autoturism, însoțit de Adrian Mutu, care nu ar mai fi urcat în autocar alături de coechipierii lui, fapt ce a condus la speculația că „Briliantul” ar fi avut un cuvânt de spus în cazul eliberării din funcție a de-acum fostului său antrenor! Mai mult ca sigur, în actualul context, va pica și meciul amical anunțat a se desfășura pe 10 octombrie, pe arena Ilie Oană, cu echipa antrenată de Mircea Lucescu, Șahtior Donețk, fiind greu de presupus că „Il Luce” va mai accepta să vină la Ploiești după ce fiul său a fost dat afaară de la Petrolul. Astfel, după amicalul cu Getafe CF, suporterii vor rata șansa de a vedea live o echipă dintr-un campionat superior celui din România. La televiziunea DigiSport, dar și la www.sportnews.ro, managerul sportiv Marius Nicolae – aflat într-un conflict dur cu fanii „lupilor” – și-a anunțat demisia, motivând că din solidaritate cu Răzvan Lucescu! Acum, să vedem dacă Dan Capră va fi și de acord cu intenția lui Nicolae, de serviciile căruia declarându-se mereu, și public, pe deplin mulțumit.

De subliniat că noul antrenor principal al „galben-albaștrilor”, Gheorghe Mulțescu, a declarat, imediat după instalarea lui Lucescu jr. la cârma Petrolului, pe 11 martie 2014, când acesta din  urmă l-a înlocuit pe Cosmin Contra, că – într-o discuție cu patronul clubului – a aflat că fusese una dintre opțiunile substituirii actualului tehnician al lui Getafe. Faptul că acum a și fost readus la club vine să confirme spusele lui Mulțescu, cel care a lăsat o impresie foarte bună în returul din 2012, dar președintele Consiliului de Administrație al SC FC Petrolul, de atunci, Florian Walter, a preferat să-l aducă pe Mircea Rednic și, apoi, pe Cosmin Gheorghe_Multescu_instalat_la_gaz_Metan_Medias_gazistul.roContra, la cârma trupei găzarilor. După ce a pregătit-o pe Gaz Metan Mediaș, Mulțescu a rămas în stand-by, numele său mai fiind pomenit, recent, ca posibil viitor antrenor al nou-promovatei CS Universitatea Craiova, club care a optat însă, între timp, pentru tandemul loca Sorin Cârțu-Emil Săndoi. Este foarte interesant de urmărit care va fi relația pe care o va avea cu Adrian Mutu, actualul antrenor fiind cunoscut drept unul ce nu acceptă să fie dominat de către un fotbalist, indiferent de palmaresul, personalitatea și anvergura acestuia. Asta chiar dacă în CV-ul amândurora figurează numele de… Dinamo București! Totodată, este cunoscută și o anumită incompatibilitate a lui Gigi Mulțescu cu jucătorii străini, iar aceștia alcătuiesc în prezent peste 50% din efectivul ploieștenilor! La precedenta descălecare la Ploiești, Mulțescu sr. a fost în conflict cu câțiva dintre stranierii de atunci, în frunte cu actualul echipier al lui Ludogoreț Razgrad, Hamza Younes, ei refuzând să facă depalsarea la Târgu Jiu, în penultima etapă a ediției de campionat 2011-2012! Însă, de partea antrenorului stau rezultatele din acel retur, jocul încântător și, mai ales, o relație foarte bună și apropiată avută cu suporterii, cei care l-au aclamat în mandatul precedent, existând o chimie între părți, care a rezistat chiar și după ce s-a renunțat la serviciile tehnicianului, numele său mai fiind scandat, de către peluza galeriei, și… post-factum!