S-a dat drumul mai intens la zvonurile despre transferurile de iarnă ale clubului „galben-albaștrilor”! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 53)

Dragos Trestioreanu -

S-a dat drumul mai intens la zvonurile despre transferurile de iarnă ale clubului „galben-albaștrilor”! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 53)

După ce s-a terminat și ultimul meci oficial din 2019 al Petrolului, cel pierdut la UTA Arad, cu scor de forfait, 0-3, singura informație, în afara celei recente privind cantonamentele din Turcia, dinspre clubul găzarilor a fost despărțirea de antrenorul Flavius Stoican, la cererea acestuia. Una urmată, apoi, de instalarea rapidă a lui Costel Enache, tehnician care devenise liber de contract după ce fusese dat afară de la Hermannstadt Sibiu. Despre plecări sau veniri de jucători, nicio vorbuliță însă, deocamdată. Mai rar așa, în ultimii anii! Dar, odată cu apropierea cumpenei dintre ani, cum se zicea pe vremuri, iată că au mai apărut și ceva zvonuri. Primul, despre care am scris recent, a fost cel cu juniorul de 18 ani Bogdan Vișan, plecat de la Pandurii Lignitul Târgu Jiu și anunțând, pe www.liga2.prosport.ro, că ar fi semnat cu FC Petrolul, iar ultimele două, dintre care unul apărut pe același site mai sus-menționat, se referă la cel mai bun marcator străin din Liga 1, ex-aequo cu compatriotul brazilian Wesley Lopes, adică Eric de Oliveira (Viitorul Constanța), respectiv la Cristian Ciobanu (o informație mai puțin veridică, dar cine știe?), de la Turris Oltul Turnu Măgurele, acolo unde a ajuns de la Concordia Chiajna, via defuncta Juventus București. Ciobanu, un bun marcator, ar fi fost dorit, potrivit www.telegrama.ro, și de Mugur Cornățeanu, la Petrolul, iarna trecută, antrenorul de atunci al „lupilor” știindu-l pe mijlocașul de profil ofensiv de când o antrena pe echipa a doua a ilfovenilor. Reamintesc că acesta a fost cel care a egalat-o pe echipa lui Stoican, în restanța de la Turnu Măgurele, cu Turris, anulând reușita din repriza secundă a lui Sergiu Arnăutu și întrerupând astfel o serie de victorii la rând ale ploieștenilor.

Cât îl privește pe Eric, căsătorit cu o fostă handbalistă originară din Mediaș, Cosmina, și având împreună doi băieți, Deric și Anthony, brazilianul cu cetățenie română stabilit în Ardeal, alături de socri, vine după o toamnă în care a jucat foarte puțin. După ce a marcat, din penalti, golul cu numărul 64 în L1, egalându-l astfel pe Wesley pe prima treaptă a podiumului golgheterilor străini de la noi, mai mult a stat în afara terenului. De ce s-a întâmplat așa ceva cu unul dintre cei mai buni play-makeri din România, dar având și simțul porții, totodată, a explicat mai de curând el însuși. Mai exact, a mărturisit că acuză probleme mari la un genunchi, dureri pentru care face infiltrații, iar recuperarea durează ceva timp. Fapt pentru care nu mai poate avea continuitate în evoluții, ca și înainte. Eric de Oliveira, pe care îl cunosc de pe vremea când era, prima oară, la Gaz Metan, îmi spunea, când venea pe arena Ilie Oană, că și-ar dori foarte mult să joace pe acest stadion nu numai ca adversar! Acum ar fi fost momentul, aflându-se deja că președintele Marius Stan ar fi fost să se întâlnească, la Constanța, cu Gică Hagi, pentru a afla condițiile în care Viitorul s-ar despărți de brazilianul naturalizat în România. Dacă s-ar fi refăcut între timp din punct de vedere medical, fotbalistul care a adus primul trofeu Cupa României din istoria Viitorului, punctând decisiv în prelungirile finalei contra Astrei Giurgiu, pe… „Ilie Oană”, în vara acestui an, ar acoperi un post pe care o face acum numai căpitanul echipei, Laurențiu Marinescu. În plus, ar putea ajuta, și prin reușitele sale din porțile adverse, la atingerea obiectivului promovării. Dar, să vedem ce va fi, deoarece fiind în vacanță, atât Eric, cât și Ciobanu nu au confirmat sau infirmat zvonurile!

Foto: www.gsp.ro