S-a decalat… promovarea matematică a Petrolului. Primul eșec oficial în 90 de minute pentru „lupi”, după aproape doi ani!

Dragos Trestioreanu -

S-a decalat… promovarea matematică a Petrolului. Primul eșec oficial în 90 de minute pentru „lupi”, după aproape doi ani!

Parcă odată cu victoria la scor din derbiul de săptămâna trecută, de la Alexandria, cu AFCM-ul local, și jucătorii, dar și, mai ales, suporterii Petrolului s-au și văzut cu… toți sacii în căruță! Astfel încât, dacă un mai puțin cunoscător al fotbalului și-ar fi făcut totuși drum la arena Ilie Oană, la debutul meciului „lupilor” contra revelației returului, Voința Turnu Măgurele, pe locul al treilea în ierarhia la zi doar pentru un singur gol mai puțin la golaveraj, nu ar fi crezut că FC Petrolul este lider în Seria a III-a din Liga a III-a, iar suporterii săi atât de lăudați pe toate canalele nu mai sunt decât… 2.000! Adică, atâția câți au fost în tribune și peluze, vineri seara!

O fi vacanța de 1 Mai, dar nici chiar așa să fi ajuns la cota de simpatie locală Claudiu Tudor și compania! Dorind să demonstreze că numărul de fani era nedrept de scăzut, petroliștii au deschis scorul aproape „pe pistol”, după 100 de secunde la primul fluier al timișoreanului Aurel Vărzan, abilul Georgian Păun fructificând pasa de gol al lui Sergiu Arnăutu, defensiva oaspete fiind prinsă pe contrepied! Unii s-au bucurat peste poate, crezând că a și început… show-ul, alții, mai circumspecți, nu au apreciat că Voința ar fi totuși o pradă ușoară numai pentru că a luat gol încă din minutul 2. Au gândit corect cei din urmă!

Față de derbiul de la AFCM Alexandria, antrenorul principal al FC Petrolul, Romulus Ciobanu, a făcut două modificări în primul „11”, portarul Raul Avram în locul lui Mirel Bolboașă, poate – de ce nu? – și ca a o… sancțiune pentru faza din care a survenit autogolul lui Alexandru Ichim, și Alexandru Ciocîlteu schimbându-l pe Nini Popescu! În rest, același trio defensiv, cu Antoche, deja-amintitul Ichim și Țicu, dar și cu Prunescu și Frîncu în… tribună (?!?), același cvartet de mijlocași, Saim Tudor, Chindriș, Andor și Velisar, plus cei doi aceiași atacanți, Arnăutu și Păun. Cei care reamintesc că au făcut golul de 1-0. După prima repriză fabuloasă de la Alexandria, despre a doua s-a spus că ar fi fost una de… menajare pentru meciul cu Voința Turnu  Măgurele, cu o echipă puțin modificată, cu siguranță că nimeni nu ar fi crezut în scenariul… horror ce avea să urmeze.

Voința a trecut lejer peste deschiderea rapidă a scorului, s-a așezat bine pe teren, jucătorii săi fiind „biciuiți” non-stop de pe margine de către tehnicianul principal Mugurel Cornățeanu, asistat de-un fost jucător interesant din Liga 1, Adrian Senin, Asta a condus la o motivare în plus, Cornel Suciu și coechipierii lui începând destul de reepede să-și impună jocul, să rateze – ori, altfel spus, Avram să aibă intervenții foarte bune -, dar să și egaleze în minutul 45, atunci când înlocuitorul la Bolboașă s-a remarcat în primă fază, salvând la șutul din  lateral stânga al lui Mircea Mihai, dar nemaiavând cum să replice și la cel expediat imediat, din poziție dificilă, de Alexandru Fotescu. Și-uite că cel dintâi marcator al oaspeților s-a „lipit” din nou de-un gol! Nota bene, s-a făcut de 1-1 exact când le-a trebuit „alb-albaștrilor”, adică înainte de a merge la vestiare, însă – nu-i mai puțin adevărat – putea fi și 2-1 pentru Petrolul, dacă arbitrul bănățean avea… curajul să pună mingea pe var, la hențul lui Florinel Mitrea, la 8-9 metri de buturile lui Dan Isvoranu, în urma șutului lui Arnăutu! Putea fi atunci 2-0, dacă se transforma lovitura de pedeapsă, și altfel ar fi curs jocul, ulterior!

Repriza secundă a fost una ce trebuia uitată imediat după ultimul fluier al lui Vărzan! Joc slab al Petrolului, niciun remarcat, nici măcar din… spațiul tehnnic, acolo de unde schimbările s-au decis cam târziu și au fost, ca și la Alexandria, fără vreun efect pe tabelă! Trei cu profil ofensiv și una – defensivă, așa a decis Romică Ciobanum, care a terminat meciul cu patru jucători „U 19” pe teren, dar și cu scorul de… 1-3 pe tabele! Dar nu exclusiv din cauza tinerilor, ci a unei evoluții generale incredibil de lipsită de inspirație, inconstanța tuturor fiind absolut de neacceptat. „Omul meciului”, tot un „U 19”, dar din tabăra oaspeților, Valentin Niculae (născut în 1998), a stat la originea ambelor goluri care au adus victoria meritată a echipei sale. Mai întâi, în minutul 52, cu un assist pentru… autogolul lui Paul Antoche, apoi, cu un șut senzațional din afara careului, după ce scăpase singur în minutul 90+4 și a trimis un „trasor” la care Avram nu a mai putut să se opună!

La acest rezultat, promovarea matematică a fost decalată (poate) pentru meciul de acasă cu „satelitul”… viitoarei adversare din Liga a II-a, CS Mioveni! Mai sunt patru partide până la final, Petrolul având acum un ecart de tot atâtea lungimi față de Voința Turnu Măgurele și de șapte față de AFCM Alexandria, cea care a stat în această etapă. Așa cum o va face și actuala ocupantă a locului secund, după derbiul de acasă, cu trupa lui Marius Stoica. Este clar că, din jocurile cu Atletic Bradu și Astra 2, din deplasare, ca și din cele de acasă cu CS Mioveni 2 și SC Popești-Leordeni, Petrolul trebuie să scoată maximum, să aibă patru din patru reușite, iar asta pentru a nu reapare cumva emoțiile. Nu cred că ar fi foarte greu, chiar dacă evoluția din partida cu Voința m-ar contrazice!

FC PETROLUL: R. Avram – Antoche, Ichim, Ţicu (55 – A. Olaru) – Saim Tudor, Chindriş (cpt), Andor (68 – Cîrjan), Velisar – Ciocâlteu (72 – Lambru), S. Arnăutu, G. Păun (53 – Nini Popescu). Colectiv tehnic: Romulus Ciobanu (antrenor principal), Ciprian Pura (antrenor secund), Cătălin Grigore (antrenor al portarilor), Marius Haită (preparator fizic).

VOINȚA: Isvoranu – C. Suciu (cpt), Sălcianu, I. Prodan (85 – Pantelimon), Mitrea – Al. Chebac (49 – A. Roman), S. Moise – V. Niculae, A. Cruceru (90+2 – Scurtu), Mihaiu – Fotescu. Colectiv tehnic: Mugurel Cornăţeanu (antrenor principal), Adrian Senin (antrenor secund), Vasile Sin (antrenor al portarilor).

Au arbitrat: Aurel Vărzan (Timişoara) – Ioan Daniel Humiță (Armeniş, județul Caraş Severin) şi Patricia Șamșudean (Timişoara).

Observatori: Florin Petrescu Craioveanu (București), pentru joc, și Teodor Grozea (Brăila), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: C. Suciu (16), I. Prodan (29), A. Olaru (70), A. Roman (84).

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)