S-a fixat „țintarul” turului campionatului LNBM. CSM – debut cu o fostă rivală la titlu a Asesoftului

Dragos Trestioreanu -

S-a fixat „țintarul” turului campionatului LNBM. CSM – debut cu o fostă rivală la titlu a Asesoftului

Astăzi, 11 iulie, la sediul Federației Române de Baschet, s-a stabilit programul primei jumătăți a ediției 2016-2017 a campionatului Ligii Naționale masculine. La întreceri vor participa, alături de nou-promovatele CSM Ploiești și BCM Olimpic Baia Mare, primele două clasate din Final Four-ul de la sala Olimpia, încă 10 echipe din țară. Competiția va începe pe 19 septembrie, iar echipa antrenată de Eugen Ilie și Cătălin Ștefănescu va debuta, pe teren propriu, în compania unui nume mare din sportul jucat la panou în România, Dinamo București, din staff-ul căreia face parte și fosta vedetă a defunctei CSU Asesoft, Virgil Căruțașu. De amintit că Asesoftul s-a duelat, câțiva ani la rând, pentru câștigarea titlului național cu Dinamo. Acum, să sperăm, vine rândul CSM-ului să încerce a-i călca pe urme multiplei campioane, desființată în vara anului trecut. Din fericire, căpitanul acelei mari echipe, Cătălin Burlacu, stabilit de ceva vreme în Ploiești, a luat taurul de coarne, cum se spune, și le-a readus iubitorilor locali de baschet farmecul partidelor de altădată de prim eșalon. Iar asta după numai un singur an competițional!

Iată cum arată „țintarul” pentru CSM Ploiești, în LNBM: cu Dinamo București; la U-BT Cluj-Napoca (23 septembrie); cu Steaua CSM EximBank București (10 octombrie); la SCM U Craiova (15 octombrie); cu BC Mureș Târgu Mureș (22 octombrie); la BCM U Pitești (29 octombrie); cu CSM CSU Oradea (5 noiembrie); la CS Phoenix Galați (12 noiembrie); cu CSU Sibiu (19 noiembrie); la BCM Olimpic Baia Mare (26 noiembrie); cu BC CSM Timișoara (3 decembrie). După cum se observă, CSM Ploiești le va fi gazdă primelor patru echipe care și-au disputat titlul, în sezonul trecut; CSM CSU Oradea (campioana en-titre), BC Mure; Târgu Mureș (finalista), Steaua CSM EximBank București (câștigătoarea finalei mici) și U-BT Cluj-Napoca. Motiv pentru ca tribunele „Olimpiei” să se umple la capacitate, în duleurile cu formații ce vor combate și în cupele europene. Tot azi, la FRB, s-a fixat și primul tur din Cupa României, CSM Ploiești urmând a debuta, la Galați, cu CS Phoenix, pe 28 septembrie, returul având loc la Ploiești, pe 5 octombrie.

Interesant este că, înaintea consemnării promovării în cel dintâi eșalon, conducerea secției de baschet a CSM-ului aproape că bătuse palma cu un jucător care a fost extrem de simpatizat și apreciat la CSU Asesoft, de când a fost transferat la această echipă. Este vorba despre extrema Jermaine Jonte Flowers. Din nefericire, așa cum s-a întâmplat și aici, la un meci din EuroCup, americanul și-a rupt tendonul achilian, de la celălalt picior, de data aceasta, și va sta pe tușă cel puțin șase luni! Situație în care, firesc, s-a renunțat la achiziționarea lui. Un alt fost baschetbalist mult iubit la Ploiești, „shooterul” lituanian Marius Runkauskas, a semnat recent cu Steaua CSM EximBank, mai mult ca sigur la recomandarea managerului bucureștenilor, Ionuț Georgescu, ex-președinte executiv la CSU Asesoft.

Foto: www.csmploiesti.ro