S-a inaugurat fabrica LUFKIN de lângă Ploieşti

Redactia -

S-a inaugurat fabrica LUFKIN de lângă Ploieşti

Lufkin Industries, Inc. (Bursa NASDAQ: LUFK) anunță astăzi deschiderea oficială a noii sale unități de producție în apropiere de Ploiești, România, la nord de capitala țării, București. Noua construcție, amplasată lângă Ploiești, include o fabrică dotată cu echipamente și tehnologii de ultimă oră și o secție modernă de reparații și mentenanță. În momentul de față, Lufkin România are 260 de angajați cu experiență în domeniul industriei petrolului și se estimează că numărul acestora va ajunge la 350 până la finele anului curent. Activitatea principală a fabricii o reprezintă producția Unităților de Pompare cu Balansier, marca Lufkin. Potențialul de producție se ridică la mai mult de 1.100 de asemenea unități anual.

În plus, noul centru regional va avea rol de suport pentru toate operațiunile de vânzare și service a produselor Lufkin în Emisfera de Est. Aproximativ 90% din volumul producției este destinat exportului în peste 20 de țări.

Jay Glick, CEO și Președinte al companiei Lufkin Industries Inc., a declarat: ”Această zi este extraordinar de importantă în istoria Lufkin. Fabrica pe care o inaugurăm în România reprezintă un pas esențial al strategiei noastre de dezvoltare la nivel global. Expansiunea geografică ne va permite să deservim și mai bine clienții noștri internaționali, si anticipam că unitatea din România va reprezinta un centru strategic pentru piețele din Emisfera Estică. Acest nou centru ne va facilita totodată extinderea portofoliului de clienți și ne va ajuta să valorificăm creșterea cererii pentru echipamentele de exploatare petrolieră și gaze naturale.

Aș dori să le mulțumesc românilor și Guvernului României pentru că au sprijinit venirea Lukin în România – datorită lor și eforturilor lor susținute, fabrica a devenit din proiect – realitate. Suntem încrezători în acest parteneriat pe termen lung, prin care am putea oferi cetățenilor români sute de locuri de muncă, astfel incât să beneficiem cu toții de pe urma potențialului natural imens al țării și a poziției sale strategice din punct de vedere energetic.”

Fabrica este construită pe o suprafață totală de 330.000 m2, iar investiția se ridică la aproximativ 140 milioane de dolari. Guvernul României, prin Ministerul Finanțelor Publice, a oferit asistență și sprijin financiar important investiției, aproximativ 28 milioane de euro din valoarea costurilor de construcție.

Lufkin Industries, Inc. comercializează și oferă servicii de mentenanță și reparații pentru unități de pompare, sisteme automatizate, pompe de gaz cu tijă și piston, pompe cu cavități progresive, cofraje de fundații și produse power transmission în întreaga lume. Lufkin a integrat vertical toate tehnologiile și soluțiile moderne de design, producție și vânzare pentru produsele sale.