S-a inaugurat, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, secţia de Fizioterapie din cadrul Spitalului Orăşenesc Vălenii de Munte

Mihai Ciobanu -

Vineri, 17 februarie, a avut loc inaugurarea noii secţii Fizioterapiei din cadrul Spitalului orăşenesc Vălenii de Munte. După o investiţie susţinută financiar şi nu numai de către Primăria şi Consiliul Local Vălenii de Munte, incinta oferă viitorilor pacienţi cele mai bune condiţii de recuperare şi tratament. 

La eveniment au fost alături de Florin Constantin, primarul oraşului Vălenii de Munte: Florian Bodog – ministrul Sănătăţii, Bogdan Toader – preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, prefectul judeţului, senatori şi deputaţi de Prahova. 

Investiţia gândită de către primarul Florin Constantin pentru a oferi tuturor celor care se tratează la unitatea spitalicească din oraş este una de calitate şi va aduce servicii pe măsură. După cum se vede şi în imaginile alăturate, clădirea poate concura cu orice unitate privată din ţară, atât prin compartimentare, cât şi prin dotarea cu aparatură medicală, cu mobilier şi cu tot ceea ce presupune tratamentul de specialitate. Incinta a fost extinsă, s-au realizat lucrări de termoizolaţie, de înlocuire a tâmplăriei şi acoperişului, precum şi lucrări de amenajare interioară completă, de la pardoseală, pereţi şi până la instalaţii electrice, termice şi sanitare.
Pacienţii vor putea beneficia de saloane compartimentate la standarde europene, cu mobilier complet nou (paturi, dulapuri), grupuri sanitare proprii la fiecare salon în parte, încălzire centrală, televizoare cu ecran plat pentru ca pacienţii internaţi să petreacă timpul petrecut aici într-un mod cât mai plăcut posibil. De asemenea, dotările sunt de ultimă generaţie. Amintim, printre altele, de duşul subacval şi de baia galvanică – aparate performante care vor putea fi folosite pentru recuperarea medicală a pacienţilor.