S-a întors acasă Jean Prunescu! După-amiază a făcut primul antrenament sub comanda lui Gigi Mulțescu

Dragos Trestioreanu -

S-a întors acasă Jean Prunescu! După-amiază a făcut primul antrenament sub comanda lui Gigi Mulțescu

După ce s-a încercat a fi trecut pe linie moartă în pauza competițională de iarnă din campionatul trecut al Ligii a III-a, meciurile bifate în retur fiind apoi puține, din cauză că nu era pe placul antrenorului de-atunci, numit la finele turului, iar în vară, a fost lăsat acasă înaintea plecării delegației FC Petrolul în cantonamentul din Slovenia, fundașul central Jean Prunescu (foto, la titlu, împreună cu motivatorul Leonard Ursea, în drum spre Ploiești) – fotbalist care, alături de Alberto Olaru și Nini Popescu, a fost „lup” încă din Liga A Prahova  – a avut ulterior un traseu sinuos. Refuzând propunerea staff-ului administrativ de a pleca împrumut înaintea startului actualei ediții a campionatului Ligii a II-a, Prunescu a fost trimis să se antreneze cu juniorii „A” ai Petrolului, la arena de la „Vega”, sub supravegherea lui Gheorghe Liliac.

În toamnă, Leo Grozavu, tehnicianul „lupilor” de la debutul în eșalonul secund și cel care îl lăsase inițial în afara efectivului, l-a rechemat la prima echipă, dar mai mult ca o… „vendetă” la adresa unui șef de-al lui! Însă, nu a mai apucat să îl treacă și pe un raport de joc, fiindcă a fost demis repede după momentul readucerii lui Jean sub comandă! Ulterior, nici interimarii Octavian Grigore și Mugurel Cornățeanu nu l-au băgat în seamă pe Jean și s-a terminat astfel anul trecut. La reluarea pregătirilor, Jean Prunescu a acceptat propunerea președintelui executiv Cristi Vlad și a plecat împrumut, la intervenția acestuia, la Dacia Unirea Brăila, dorind astfel să reintre în circuitul competițional.

La Brăila, acolo unde antrenorul principal, fostul internațional Florentin Petre, l-a plăcut foarte mult, Prunescu a bifat mai multe meciuri, în care s-a remarcat, însă situația financiară precară și lotul modest al Daciei Unirea au condus la rezultate nedorite, astfel că retrogradarea a venit firesc. Drept urmare, cu acceptul conducerii brăilenilor, Jean a reziliat amabil contractul de împrumut care expira la finele lunii iunie și s-a pus în după-amiaza zilei de luni, 6 mai 2019, la fosta bază sportivă Conpet, de la Strejnicu, sub comanda lui Gheorghe Mulțescu. Fără drept de joc până în sezonul următor, dar sub angajament în continuare cu clubul găzarilor, el poate fi însă evaluat de Gigi Mulțescu, cel care va decide dacă va conta pe serviciile stoperului din vară încolo, în situația în care contractul domniei sale va fi prelungit. A fost cea mai bună soluție pentru jucător de a se antrena cu staff-ul lui Mulțescu senior, cel din urmă fiind recunoscut drept un veritabil profesionist.

Foto: Facebook personal