S-a întors din Tunisia Hamza Younes și se simte bine

Redactia -

S-a întors din Tunisia Hamza Younes și se simte bine

Sâmbătă dimineață, la arena Ilie Oană, antrenorul principal al SC FC Petrolul Ploiești, Cosmin Contra, și-a chemat jucătorii la o ședință de pregătire în vederea meciului de acasă, de luni, 30 septembrie 2013, ora 21.30, în direct pe „DigiSport 1”, contra fostei adversare din finala Cupei României-Timișoreana, CFR Cluj. La puțin timp după încheierea antrenamentului și-a făcut apariția la stadion Hamza Younes (foto sus, în echipament galben-albastru; www.gsp.ro), care s-a întors astăzi din Tunisia, țara sa natală, acolo unde a ales să facă o parte din recuperarea de după accidentarea de la ligamentul colateral intern al genunchiului drept, survenită în partida cu Swansea City, de la Ploiești. Revenirea după circa două săptămâni a golgheterului Petrolului a fost întâmpinată cu mare bucurie de către coechipierii săi, tehnicieni și staff-ul medical, aflați la fața locului. Younes ne-a declarat că se simte bine, dar trebuie să parcurgă și celelalte etape obligatorii ale recuperării. El poartă, de altfel, la genunchiul accidentat o proteză specială. Reamintim că, potrivit medicului Petrolului, dr. Claudiu Stamatescu, nord-africanul are nevoie de o perioadă de cinci săptămâni până la momentul întoarcerii în deplină siguranță pe gazon.

Walter_Lee_Fernandez_Blaufo_Marian_Dean_Beta_si_Juan_Angel_Albin_la_Petrolul_ziarulprahova.roCu același prilej, jucătorul reșițean nou-venit la echipa găzarilor, Marian Dean Beța (foto jos, cel din mijloc, alături de Walter Lee Fernandez Balufo și Juan Angel Albin; www.fcpetrolul.ro), a explicat, la solicitarea noastră, cum s-a ajuns la cel de-al doilea prenume al său, care a suscitat anumite discuții în privința pronunțării lui. De fapt, părinții săi – care au și sânge ex-iugosllav – au dorit să-i spună Dejan, prenume des întâlnit în țările din acel spațiu, dar, când au cerut certificatul de naștere, un funcționar neobișnuit cu astfel de prenume l-a transcris… Dean. Așa cum a rămas și așa cum se și pronunță! Beța a debutat în echipamentul actualei sale formații în meciul din „16” -imile Cupei României-Timișoreana, de la Drobeta-Turnu Severin, cu FC Universitatea Criova, în care a fost intergralist pe postul de fundaș stânga. Fostul internațional de tineret, ultima oară la Sportul studențesc București, ne-a declarat că așteaptă cu nerăbdare debutul și în campionat, în galben și albastru.

În vederea disputei de luni, împotriva echipei CFR Cluj, o grupare care nu se regăsește mai deloc în acest tur, jucătorii Petrolului vor intra în cantonament duminică, 29 septembrie, ei fiind lăsați acasă în prima zi a week-end-ului. În afara accidentaților Laurențiu Marinescu, Manasse Ruben Enza-Yamissi, care a fost sărbătorit astăzi, înainte de antrenament, el primind un tort de la coechipieri și un cadou de la dealerul firmei Puma, cu prilejul împlinirii vârstei de 24 de ani, Vlăduț Morar și mai sus-amnintitul Hamza Younes, antrenorul Cosmin Contra are la dispoziție întreg efectivul. Urmează acum să se decidă asupra celor 18 fotbaliști care vor fi trecuți în raportul de joc probabil și cu gândul și la litigiul din aceste zile, cu privire la deja celebrul articol 46.7.1 Acesta îi dă bătăi de cap, din cauza inconsecvenței ciudate a Federației Române de Fotbal, ce jonglează cu legile sale!