S-a lămurit chestiunea arzătoare referitoare la „condițiile mizere” invocate de vicepreședintele Petrolului, la emisiunea NECONVENȚIONAL, de la „Ploiești TV”. A fost vorba, se zice, numai despre folosirea unor „cuvinte nepotrivite” ale lui Tavi Grigore!

Dragos Trestioreanu -

S-a lămurit chestiunea arzătoare referitoare la „condițiile mizere” invocate de vicepreședintele Petrolului, la emisiunea NECONVENȚIONAL, de la „Ploiești TV”. A fost vorba, se zice, numai despre folosirea unor „cuvinte nepotrivite” ale lui Tavi Grigore!

În penultimul episod al emisiunii NECONVENȚIONAL, realizată și moderată de jurnalistul local Cristian Anghelescu, la postul ” Ploiești TV”, invitat a fost vicepreședintele clubului de fotbal FC Petrolul Ploiești, Octavian Grigore, totodată ex-antrenor principal al „lupilor”, în chiar două mandate. Pe parcursul emisiunii, în care „musafirul” a deconspirat și informația potrivit căreia partenerul finanțator al „găzarilor”, Veolia România, prin vocea CEO Jorj-Mădălin Mihailovici, ar fi anunțat că se se va retrage, în situația în care campionatul ligii secunde nu s-ar decide pe teren, Tavi Grigore a mai amintit de „condițiile mizere” în care s-ar fi lucrat în club, la un moment dat. Afirmația i-a supărat pe ultrașii de la Peluza 1 „Ilie Oană”. Ei și-au și exteriorizat nemulțumirea vădită, la scurtă vreme după emisiune, atât printr-o scrisoare deschisă, postată pe propria pagină de pe Facebook, cât și prin afișarea la arenă a unui banner dur la adresa vicepreședintelui. Este posibil – nu cunosc detalii din perioada în care AS Petrolul ’52 s-a format în vara anului 2016 și nici din turul campionatului Ligii A Prahova, de până la venirea Veoliei – ca ultrașii de la P1 să știe mai bine cum era, ei implicându-se activ, atunci, în viața echipei, în direcția susținerii financiare a acesteia. Înseamnă, deci, că ei cunoșteau cum au fost condițiile și, de aceea, nu au fost de acord cu formularea fostului idol. Motiv pentru care, pur și simplu, au „luat foc”. Dacă s-ar oferi mai multe amănunte din acea perioadă, cu siguranță că ar înțelege toată suflarea petrolistă de ce Peluza 1 „Ilie Oană” are un dinte față de Octavian Grigore. De fapt, nu de azi, de ieri, ci chiar de când era tehnician principal al trupei „galben-albaștrilor”.

Pe de altă parte, invocând „condițiile mizere”, bănuiesc că Tavi Grigore – fără a detalia, a lăsat însă loc la varii interpretări – o fi vrut să facă o comparație. Dar nu așa nu cum a lăsat a se înțelege din precizările de astăzi de pe www.fcpetrolul.ro, ci cu acelea din returul sezonului 2016-2017, odată cu implicarea, din prima fază, a Veoliei România. Nicidecum, așa cred, nu s-ar fi referit la situația din sezonul în care s-a câștigat Cupa României, pe 1 Iunie 2013. Acel sezon în care a fost vorba despre ulterior falimentata, din păcate, SC FC Petrolul, un sezon în care actualul vicepreședinte al „lupilor” nu a avut atunci nici în clin, nici în mânecă, în ceea ce privește acea echipă. De regulă, comparațiile corecte se fac cu referire la condițiile de la același club, nu cu altul, aflat sub altă conducere. Grigore și-a pus „cenușă în cap”- nu îmi dau seama dacă din proprie inițiativă sau împins de la spate de către cineva, neștiind cine! – după un moment în care sunt convins că a realizat efectul afirmațiilor sale asupra unei părți importante a ultrașilor petroliști. O parte care, o repet, este cert că are cunoștință de destule informații referitoare la perioada de timp la care a făcut referire oficialul „găzarilor”. Mai degrabă, zic, Octavian Grigore și-a dorit, la emisiunea lui Cristi Anghelescu, să scoată în evidență plusul important apărut la club odată cu implicarea financiară a Veoliei România, decât s-ar fi gândit la o comparație cu o performanță la care echipa actuală mai are timp destul să se gândească, până o va și și bifa! A scăpat „porumbelul”, ieșind ce a ieșit, mai precis valuri cât casa, dinspre P1. Cea care nu trebuie blamată decât în măsura în care știe ceva, dar evită să detalieze!

Cât privește comunicatul elevat, filozofic, al Uniunii Suporterilor Petroliști, organizație a fanilor parcă într-o componență ceva mai restrânsă decât la începuturile sale, agreez ideea că, acum, este momentul să se strângă rândurile, cum sună limba de lemn. Iar asta pentru a se feri echipa de eventuale conflicte care s-o afecteze în perioada revenirii, de luni, 25 mai 2020, la antrenamentele colective și, mai ales, la ulterioarele cinci partide decisive pentru promovarea în Liga 1. Puțină liniște nu strică, deci, iar apoi, va fi timp destul pentru dezvăluiri, explicații și alte cele. Nu-i deloc cazul, acum, să se certe petroliștii între ei, fiindcă toți au același scop, să-și revadă echipa de suflet acolo unde îi este locul: pe prima scenă fotbalistică a țării. Puțintică răbdare, domnilor, așa cum ne învăța, odată, marele nostru fost concitadin Caragiale!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.liga2.prosport.ro