S-a legat singură de mâini şi picioare în scara blocului ca să nu o certe părinţii

Redactia -

S-a legat singură de mâini şi picioare în scara blocului ca să nu o certe părinţii

În ziua de 8.12.2011, în jurul orei 1.15, Secţia 2 Poliţie Ploieşti a fost sesizată prin S.N.U.A.U. “112”, cu privire la faptul că în jurul orei 19, o minoră în vârstă de 14 ani din municipiu a părăsit domiciliul părinţilor săi şi nu a mai revenit.

În jurul 5.30, când a plecat la serviciu, tatăl minorei a găsit-o pe aceasta pe scara blocului, legată de mâini cu fularul personal, iar picioarele le avea legate cu şiretele de la încălţăminte.

Echipa operativă care a efectuat cercetările, a stabilit că în ziua respectivă, în jurul orei 19.00, minora a plecat de la domiciliu la o prietenă care locuieşte în zonă, pentru a merge împreună la colindat, anunânţându-şi mama despre acest lucru.

Mama tinerei, care se afla la serviciu, nu a fost de acord, şi i-a cerut acesteia să revină la domiciliu. Minora a refuzat acest lucru, ulterior mergând la domiciliul prietenei sale, unde a rămas până la ora 22.30, când a plecat către casă.

Fiindu-i teamă că va fi certată din cauza faptului că a întârziat, fata a luat decizia de a rămâne pe scara unui bloc învecinat.

Ştiind că tatăl ei va pleca la serviciu, în jurul orei 5.30, fata a mers pe scara blocului unde locuieşte, s-a legat singură la mâini şi la picioare, cu scopul de a-şi motive întârzierea prin faptul că a fost victima unei agresiuni.

Minora a declarat că în toată această perioadă nu a fost victima niciunei infracţiuni.

Ea a fost sancţionată contravenţional conform prevederilor Legii 61/1991 pentru alertarea fără motiv a organelor de poliţie.