S-a „rupt” Matteo Gritti, a venit fostul stelist Vasili Hamutovski

Redactia -

Potrivit www.fcpetrolul.ro, la antrenamentul de seară, de sâmbătă, 24 martie 2012, titularul postului de portar al echipei „lupilor”, din meciurile cu echipele FC Vaslui, Rapid Bucureşti şi Concordia Chiajna, italianul Matteo Gritti, s-a accidentat serios, el fiind suspect, la prima vedere, de ruptură a meniscului genunchiului stâng şi urmând a rata restul returului, dacă diagnosticul va fi confirmat după o radiografie. Conducătorii formaţiei SC FC Petrolul s-au mişcat rapid şi au şi semnat un contract, până la finele actualei ediţii de campionat, cu o clauză de prelungire, cu fostul goal-keeper al Stelei Bucureşti, bielorusul Vasili Hamutovski (foto; www.sportvia.ro).

În vârstă de 33 de ani, Hamutovski a fost adus în primul eşalon de fotbal autohton de către actualul selecţioner Victor Piţurcă, în 2003, pe când antrena echipa „roş-albaştrilor”.  Portarul a rămas vreme de trei ani în Ghencea, trecând apoi în prima ligă din Rusia, la Tom Tomsk. Apoi, a mai apărat buturile formaţiilor germane FC Carl Zeiss Jena şi FC Augsburg, din Ucraina, Tavria Simferopol, şi – din nou – din Rusia, Amkar Perm. Cu Steaua, Vasili Valentin_Negoita_Vivi_Rachita_dr._Mircea_Mius_si_Dumitru_Jipa_la_Crangu_lui_Bot_fc_petrolul.roHamutovski a câştigat două campionate, el bifând şi 26 de selecţii în echipa naţională de seniori a Belarusului. La finele lui 2011, s-a despărţit de clubul din Perm, venind la Ploieşti liber de contract, nefiind exclus ca tot la recomandarea lui Piţurcă. Adică tot la fel ca şi foşti fotbalişti de la Universitatea Craiova ajunşi pe „Ilie Oană”.

În altă ordine de idei, intrat în cantonament sâmbătă, 24 martie, lotul Petrolului, din care face parte şi Hamutovski, care nu ar fi exclus să şi debuteze în această etapă, a plecat a doua zi spre Piatra Neamţ, acolo unde luni, 26 martie, găzarii vor oferi replica grupării locale, Ceahlăul, într-un alt meci de şase puncte. Pe acelaşi site al clubului „lupilor” s-a  mai menţionat că, dată fiind perioada scurtă de timp dintre meciul din Moldova şi cel de acasă, de sâmbătă, 31 martie, cu FC Braşov, s-a renunţat la numirea unei noi conduceri tehnice. Astfel încât, la Piatra Neamţ, pe bancă vor sta tot Vivi Răchită şi secunzii săi, Valentin Negoiţă şi Dumitru Jipa (foto, la Crângu lui Bot, împreună cu dr. Mircea Miu; www.fcpetrolul.ro).  La fel va fi, deci, şi în următoarea rundă, până la care cei trei se vor ocupa de antrenamentele lotului de jucători. Pentru partida de luni, 26 martie, ce va debuta la ora 19.00, fiind preluată în direct pe „DigiSport 1”, efectivul Petrolului este complet, putându-se alege astfel cel mai bun „11”.