S-a redeschis podul de la Coţofeneşti. Află ce alte investiţii se vor mai face pe Valea Slănicului

Redactia -

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea COSMA, a participat, joi, 18 octombrie 2012 la recepţia următoarelor obiective de investiţii: ,,Pod peste Pârâul Vărbilău pe DJ 102, Coţofeneşti, KM29+055, Judeţul Prahova” si ,,Modernizare drum comunal DC 143, Bertea-Stefeşti şi pod din beton armat peste Râul Vărbilău, Km 1+205-Km1+820, Comuna Stefeşti,Judeţul Prahova”. 

Primul obiectiv are o valoare totală de 1.450.784 lei şi a avut drept lucrări principale următoarele: consolidări de pile şi culei; consolidări structură de rezistenţă; lărgirea părţii carosabile de la 7,0 la 7,8 metri;lucrări de amenajare a albiei. Al doilea obiectiv are o valoare totală de 1.809.502 lei. In ceea ce priveşte DC 143 s-au realizat: sistem rutier cu îmbrăcăminţi asfaltice; parapet de protecţie iar în privinţa podului peste Pârâul Vărbilău menţionăm că acesta are o suprastructură realizată din 5 grinzi pe deschidere, cu armătură aderentă, precomprimată, tip T.

Tot astăzi, Preşedintele Mircea Cosma a analizat stadiul lucrărilor la proiectul de alimentare cu apă în sistem microzonal Aluniş- Bertea- Vărbilău- Stefeşti- Slănic. Traseul are o lungime de 39 de km iar partea de aducţiune este finanţată de Consiliul Judeţean Prahova. Investiţia va fi finalizată în jurul datei de 30 iunie 2013 şi are o valoare totală de aproximativ 4 milioane de euro.

                             Aceste proiecte vor aduce beneficii importante pentru locuitori şi vor contribui la dezvoltarea socio-economică a acestei zone din Judeţul Prahova.