S-a rezolvat legitimarea lui Mircea Bornescu, dar pleacă Renzo Rossi

Redactia -

În cadrul conferinţei de presă săptămânale susţinute, astăzi, în sala special amenajată la parterul tribunei oficiale a arenei Ilie Oană, managerul general al SC FC Petrolul, Vivi Răchită, a anunţat că s-a primit cartea verde a portarului Mircea Bornescu (foto, opunându-se şutului lui Dejan Georgijevic; www.click.ro) şi că, astfel, ex-rapidistul va fi surpriza lui pentru adversarii de la FCM Târgu Mureş, mâine seară, de la ora 18.00, în partida din etapa a XIV-a a campionatului primului eşalon fotbalistic al ţării.

Reamintim că Pepe – aşa cum mai este cunoscut în lumea sportului rege viitorul titular al buturilor Petrolului – a fost folosit 45 de minute în faţa Partizanului Belgrad, atunci când a avut o prestaţie foarte apreciată, salvând două goluri ca şi făcute ale sârbilor. El a părăsit-o pe Rapid Bucureşti, în vară, lăsîndu-i cale liberă spre titularizare lui Dănuţ Coman, deşi era favoritul suporterilor.  L-a urmat pe Marius Şumudică, fostul său antrenor din Giuleşti, la FC Kavala, însă, retrogradarea acestei echipe, din prima ligă elenă şi până în cea de-a patra, din cauza unor fraude, l-a obligat să revină în România. Agenta lui, Ana Maria Prodan Reghecampf, l-a îndreptat, ca şi pe Alin Buleică, aflat în aceeaşi situaţie, spre SC FC Petrolul, în baza amiciţiei dintre Vivi Răchită şi soţul ei, Laurenţiu Reghecampf. Bornescu a avut probleme la primirea dreptului de joc la Federaţia Română de Fotbal, însă acestea au fost rezolvate şi poate reveni acum în circuitul competiţional. Ultimul lui meci oficial din Liga I s-a consemnat la începutul verii, în ultima etapă,a ediţiei 2010-2011 a Ligii I, la jocul dintre Rapid şi FC Braşov.

În altă de ordine de idei, a luat sfârşit şi coabitarea scurtă dintre Vivi Răchită şi managerul spotiv italian Renzo Rossi, despărţirea fiind, după spusele celui dintâi, una amiabilă: „Decizia de a încheia colaborarea cu Rossi a fost a mea. Şi eu, şi el aveam alte gânduri, alte planuri. Nu ne-am certat, dar am decis să oprim contractul”. Deci, la Astra vine Mario Branco, iar de la SC FC Petrolul pleacă Renzo Rossi. Cel din urmă nici nu ştim, de altfel, de ce a fost adus la un club mai degrabă închis, fiind şi foarte discret, e drept. O fi fost o opţiune obligatorie de moment, cine ştie? 

.