S-a semnat contractul pentru reabilitarea Bulevardului Independenței

Daniel Dimache -

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Bulevardului Independenței

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru investiția ce prevede Modernizarea Bulevardului Independenței, pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Gara de Sud și strada Gheorghe Lazăr.

Contractul de finanțare a fost semnat la București, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice, și Administrației, în contextul în care proiectul municipalității se va derula prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

Valoarea totală a obiectivului de investiții amintit este de 22.622.606,60 lei (inclusiv TVA), din care: finanțare de la bugetul de stat: 14.909.854,44 lei (inclusiv TVA), iar contribuția de la bugetul local: 7.71 2.752,16 lei (inclusiv TVA).

Prin acest proiect se propune realizarea următoarele tipuri de lucrări:

  • reabilitarea parții carosabile prin asfaltarea străzii;
  • modernizarea sistemelor de colectare și evacuare a apelor pluviale;
  • amenajarea de borduri noi la marginea drumului și înglobarea gurilor de scurgere în acestea;
  • realizarea peroanelor pentru stațiile de autobuz de pe traseu;
  • realizarea unei platforme betonate pentru a servi ca stații de autobuz.

Cu acest prilej, edilul șef al municipiului Ploiești și-a exprimat mulțumirile pentru sprijinul pe care prefectul județului Prahova, domnul Virgiliu Daniel Nanu, l-a acordat, în toată această perioadă, administrației publice ploieștene, prin implicarea activă în soluționarea, cât mai rapidă, a problemelor cu care s-a confruntat comunitatea ploieșteană.