S-a stabilit când şi cum se vor deschide şcolile, grădiniţele şi universităţile din România

Daniel Dimache -

S-a stabilit când şi cum se vor deschide şcolile, grădiniţele şi universităţile din România

Şcolile, grădiniţele şi universităţile nu se vor redeschide în acest an şcolar. Anul şcolar se va încheia conform programării iniţiale, iar cursurile se vor relua abia în luna septembrie, a a nunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Doar elevii claselor a 8-a, a 12-a şi a 13-a, acolo unde e cazul, sunt singurii care vor reveni la cursuri, în intervalul 2-12 iunie, pentru a se pregătit să dea examenele naţionale. Aceştia vor merge la cursuri în condiţii speciale, de distanţare socială şi de protecţie, 2-3 ore pe zi, maxim 10 elevi într-o clasă, cu intrarea şi ieşirea din şcoală separate, urmând să fie dezinfectate permanent spaţiile de învăţare.

Examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională se vor ţine conform programării iniţiale, la aceleaşi date, însă în condiţii de distanţare socială şi de protecţie. 

Anunţul a fost făcut de preşedintele Klaus Iohannis, astăzi, la orele 14.00, după o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.