S-a stabilit careul semifinalistelor Cupei României: Petrolul, Oţelul, CFR şi Astra, calificate, Dinamo şi Rapidul – eliminate

Redactia -

După ce Petrolul a deschis, în mod fericit, seria meciurilor din sferturile de finală ale ediţiei 2012-2013 a Cupei României-Timişoreana, ulterior unui succes mult mai clar decât a arătat-o scorul final, 2-1 (1-0), în faţa Concordiei Chiaina, o fostă concitadină, actuala Astra Giurgiu, a încheiat-o la fel, calificându-se, şi ea, în penultimul act al competiţiei KO, după cea mai frumoasă partidă a acestei faze, învingând Rapidul, în „Giuleşti, cu 3-2 (2-2; 1-0), după prelungiri. Celelalte echipe care au acces în semifinale, ce se vor juca tur-retur, pe 12 decembrie 2012, respectiv 17 aprilie 2013, au fost Oţelul Galaţi, care a dispus de Ceahlăul, la Piatra Neamţ, scor: 2-0 (1-0), după un meci întrerupt aproape o oră din cauza ceţii, şi CFR Cluj,  campioana en-titre trecând, în „Gruia”, de Dinamo Bucureşti, tot după prelungiri, cu 2-1 (0-0). De subliniat că oaspeţii au avut doi jucători eliminaţi, Mansaly Boubacar, în cea dintâi repriză, şi Constantin Nica, către finalul întâlnirii.

Conform tragerii la sorţi, în prima manşă a semifinalelor, Petrolul va juca la Galaţi, cu Oţelul, iar Astra – la Cluj, contra CFR-ului, ambele urmând să primească vizitele formaţiilor din Galaţi, respectiv Cluj, în primăvara viitoare. Deşi data avansată de către FRF este de 12 decembrie, urmează totuşi ca postul de televiziune care va transmite cele două confruntări, mai mult ca sigur „DigiSport”, să aleagă dacă acestea se vor desfăşura în aceeaşi zi sau în unele diferite. De subliniat că, din penultimul act, vor lipsi echipele din Bucureşti, Steaua fiind eliminată, în optimi, după loviturile de departajare, la Chiajna, de către Concordia, învinsa din sferturi, la Ploieşti, a lui Laurenţiu Marinescu (foto, la minge, urmărit de Florin Purece; www.fcpetrolul.ro), iar Dinamo şi Rapid – în sferturi. Nu ar fi exclus ca, din acest motiv, finala să nu mai fie găzduită de Arena Naţională, ci să se opteze pentru un stadion din provincie, situaţie în care „Ilie Oană” sau „Cluj Arena”, cele mai noi şi mai moderne din afara capitalei ţării, să fie aleasă drept loc de desfăşurare a meciului în care se va combate cu trofeul pe masă.

Iuliu Mureşan, preşedintele executiv al echipei CFR, parcă aflat şi acum în conflict cu fostul rival din Cluj, de la „U”, Florian Walter, a vorbit deja despre intenţia de a se fi creat ujn culoar favorabil pentru Petrolul până în finală, ca şi de mutarea acesteia la Ploieşti. Motiv pentru care a şi declarat că şi-o doreşte pe… Oţelul ca adversară, atunci, omiţând că va mai fi vorba despre două partide în semifinale, până să se ajungă la finală! Iar cum Astra e în mare formă acum, chiar că nu credem că lui Ricardo Cadu şi coechipierilor săi le va fi prea uşor să acceadă în ultimul act, „dracilor” convenindu-le de minune jocurile în deplasare şi având şi ascendentul din campionat, câştigând pe „Dr. Constantin Rădulescu”, destul de recent, cu 2-0! Asta ca să nu mai vamintim că, la Giurgiu, nicio formaţie nu a reuşit s-o bată încă pe Astra.