Site icon Gazeta de Prahova

Dacă ultimul meci oficial al Petrolului din 2022, cel din etapa a XXI-a a Superligii, se va desfășura la lumina zilei, partidele din rundele cu numerele 19 și 20 sunt programate seara, în nocturnă. Tot mai multe confruntări pentru „lupi” pe final de an!

După pauza competițională din Superligă, datorită meciurilor amicale ale echipelor naționale ale României, urmate de cele din grupele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, competiție care debutează astăzi, 20 noiembrie, 18.00 (ora României), în direct pe TVR1 și TVR1 HD, cu partida dintre prima reprezentativă a țării gazde și cea a Ecuadorului, FC Petrolul va reintra în focurile primului eșalon începând cu 2 decembrie (19.00), când va combate acasă, cu Universitatea Cluj. O grupare pe care a învins-o cu scorul de 1-0 (1-0), la Mediaș, în turul sezonului regular, grație golului lui Grozav (foto mijloc sus, în dreapta).

Până la data duelului cu trupa „șepcilor roșii” se vor bifa însă și două jocuri amicale, după cum urmează: miercuri, 23 noiembrie, 12.00, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, ultima adversară, în fapt, din cel dintâi eșalon, și sâmbătă, 26 noiembrie, de la aceeași oră, mai mult ca sigur la Ploiești, cu FC Voluntari, o oponentă tot destul de recentă din Superligă.

Se va trece la campionat, cu trei meciuri în intervalul 2-18 decembrie, intercalându-se, probabil în jur de 7 decembrie, ultimul duel din grupa A a Cupei României, cel cu FC U 1948 Craiova, de pe arena Ilie Oană, având ca debut o oră ce va fi stabilită de FRF și deținătorii de drepturi de transmisie exclusivă la TV.

În schimb, se cunosc zilele de desfășurare a partidelor din etapa a XX-a și a XXI-a. Mai întâi, cu FC Rapid, în deplasare, miercuri, 14 decembrie (ora 19.00), rezultat final în tur, la Ploiești: 1-0 (1-0), gol al aceluiași Grozav, Apoi, duminică, 18 decembrie (14.30), cu aceeași FC U 1948 Craiova, scor, tot în tur: 1-0 (1-0), reușită a lui Jair (foto jos). După cum se observă, „lupii” vor juca până cu o săptămână înainte de Crăciun, oricum mai bine decât CFR Cluj, care va combate în „Gruia”, de la opt seara, cu AFC Hermannstadt Sibiu, cu numai cinci zile înainte de marea sărbătoare. După pauza ceva mai lungă, de care scriam mai sus, Liga Profesionistă de Fotbal o obligă pe FC Petrolul, dar nu numai, să dispute tot mai multe meciuri în Superligă. Unele la care să se adauge, pentru echipele calificate în grupe, și unul din Cupa României. Drept urmare, în perioada 23 noiembrie – 18 decembrie (25 de zile), echipa antrenată de Nae Constantin și staff-ul său, din care fac parte secunzii Valentin Bădoi și Carmel Bărbulescu, antrenorul de portari Cătălin Grigore și preparatorul fizic Laurențiu Marinescu, va disputa nu mai puțin de șase partide (toate transmise live de DigiSport, Orange Sport și Prima TV), dintre care primele două au, repet, un caracter amical. Bref, câte un meci la patru zile. Greu de tot!

Foto: www.lpf.ro, www.fcpetrolul.ro, www.gsp.ro și www.digisport.ro

Publicitate
Exit mobile version