S-a stins din viață Harry Eliad, fost director al Teatrului din Ploiești și prieten al marelui Toma Caragiu

Redactia -

S-a stins din viaţă, după o suferinţă ascunsă cu discreţie şi îndurată cu mult curaj, regizorul şi directorul Teatrului Evreiesc de Stat, Harry Eliad, una din figurile cele mai de seamă ale teatrului idiş mondial, se spune într-un comunicat remis de instituţia de spectacole.

Născut pe 8 octombrie 1927, Harry Eliad a fost, mai întâi, director al Teatrului de Stat din Ploieşti, după plecarea de-acolo a bunului său prieten Toma Caragiu. Din decembrie 1989, Harry Eliad a fost numit director al Teatrului Evreiesc de Stat (TES), pe care l-a condus până la sfârşit cu ştiinţă şi clarviziune şi, nu în ultimul rând, cu înţelegere pentru toţi actorii teatrului, se mai spune în comunicatul TES.

 

Și Teatrul Toma Caragiu a dat publicității un anunț prin care își exprimă regretul pentru dispariția regreatului Harry Eliad:

“Teatrul Toma Caragiu Ploiești își exprimă profundul regret pentru dispariția apreciatului om de teatru Harry Eliad, un nume consacrat pentru teatrul ploieștean, al cărui regizor artistic a fost timp de peste 35 de ani, în perioada 1953-1988 realizând numeroase montări de succes atât la teatrul dramatic cat mai ales la teatrul de revistă Majestic. In calitate de director, a condus și a reușit să mențină ridicat statutul teatrului ploieștean într-o perioadă de grele încercări (1984-1988).

Harry Eliad va rămâne, pentru totdeauna, în sufletul nostru, ca un profesionist de excepţie şi un minunat om.

  Condoleanţe familiei îndurerate.

 Colectivul Teatrului Toma Caragiu Ploiești”