S-a stins din viață, în Sărbătoarea Crăciunului, unul dintre cei mai buni statisticieni de fotbal din România și Europa, ploieșteanul Romeo Ionescu! Ne-a părăsit un mare „petrolist”!

Dragos Trestioreanu -

S-a stins din viață, în Sărbătoarea Crăciunului, unul dintre cei mai buni statisticieni de fotbal din România și Europa, ploieșteanul Romeo Ionescu! Ne-a părăsit un mare „petrolist”!

Sărbători cu mare tristețe pentru familia unuia dintre cei mai mari statisticieni de fotbal din România și un fost mare petrolist ploieștean, ing. Romeo Ionescu! Romică ne-a părăsit prematur, în perioada Crăciunului, lăsând în urmă o muncă titanică desfășurată aproape o viață întreagă, fiind cel la care puteai găsi orice fel de informație despre sportul rege autohton, ca și despre echipa lui de suflet, FC Petrolul Ploiești, în special.

Membru posesor al legitimației cu numărul 1, din țara noastră, al Federației Internaționale de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFH&S), Romeo Ionescu, a primit recunoaștere deplină în lume, așa cum o primise și în țara lui. A scris mai multe volume din Enciclopedia fotbalului autohton 1900-2000 – printate la tipografia editurii Premier, a regretatului poet ploieștean Marian Ruscu -, adevărate manuale pentru jurnaliștii de profil. I-a plăcut foarte mult să colecționeze ziare și reviste, casa-i din apropierea arenei Ilie Oană fiind plină de astfel de ediții, și să facă schimburi de același gen gen cu diverși corespondenți din lume. Cei care aveau aceeași pasiune cu el, a statisticii fotbalistice, dar nu numai.

A bifat un record la un moment dat, reușind să urmărească „pe viu” toate meciurile echipei sale de suflet, FC Petrolul, dintr-o ediție de campionat a Diviziei A, pe vremea când antrenor era regretatul Costică Moldoveanu. Bine cunoscut și apreciat de colegii de breaslă, fiind și colaborator la diferite publicații și siteuri centrale și locale, pe teme de profil, Romeo ne-a părăsit mult prea devreme! Mai avea destule de făcut pentru statistica fotbalistică, România pierzând astfel, acum, un veritabil specialist în domeniu. Adio, drag prieten și sper să te bucuri, de acolo, de Sus, de promovarea Petrolului!

Foto: Facebook, arhivă personală