S-a terminat cel mai dezechilibrat retur de campionat, din ultimii ani, al Ligii A Prahova

Redactia -

S-a terminat cel mai dezechilibrat retur de campionat, din ultimii ani, al Ligii A Prahova

Odată cu ultima etapă a campionatului Ligii A Prahova, s-a terminat şi returul unei competiţii în care verdictul asupra numelui echipei ce va reprezenta judeţul la barajul de promovare în al treilea eşalon fotbalistic naţional s-a dat din… pauza de iarnă! Iar asta odată cu decizia finanaţatorului de-atunci al Unirii Urlaţi, Ion Mihai, de a părăsi această grupare, împreună cu cei mai buni jucători, aflaţi în sfera sa de influenţă. Unirea a fost campioană de toamnă, după o luptă foarte strânsă, în prima jumătate a întrecerilor, cu echipa finanţatorilor Adrian Nistoroiu (Foto: Alexandru Neculai) şi Virgil Guran, CSM Câmpina, dar s-a trezit peste noapte în imposibilitatea de a mai visa la păstrarea poziţiei, lotul fiindu-i serios slăbit după exodul majorităţii fotbaliştilor, la Voinţa Ciorani, în Liga B Prahova. Voinţa a preluat însă, în pauza competiţională, locul din primul eşalon local al satelitului Astrei Giurgiu, jucând sub numele de Astra II. Astfel, trupa lui Nistoroiu şi Guran – oameni de fotbal care au ştiut ce vor, achiziţionând, în iarnă, câţiva jucători cu nume, Valentin Sandu, ex-divizionar A, fiind o adevărată lovitură de imagine – a defilat pur şi simplu în retur şi a terminat campionatul cu 20 de puncte avans faţă de a doua clasată, Petrolistul Boldeşti, singura care se poate lăuda că a depăşit-o, dar în semifinalele fazei judeţene a ediţiei 2013-2014 a Cupei României-Timişoreana, şi-atunci numai după executarea loviturilor de departajare. CSM Câmpina şi-a luat revanşa, chiar pe arena boldeştenilor, „Viorel Mateianu”, câştigând în ultima etapă.

Urmând să combată cu echipa campioană a judeţului Buzău, Voinţa Lanuri, pe data de 19 iunie, la Slobozia, prahovenii vor avea atunci statut de mari favoriţi, diferenţa de valoare fiind net în favoarea lui Gheroghe Bărăgan şi a coechipierilor acestuia. Mai puţin de aşteptat, CSM Câmpina a avut nu mai puţin de trei antrenori în sezonul recent încheiat, turul terminându-l posesorul de licenţă Pro, Victor Roşca, aproape tot returul înlocuindu-l Bogdan Onuţ, care a demisionat pe final, fiind înlocuit de către Valentin Sinescu, cel care o antrenase cu destul succes pe Astra Giurgiu, în toamna anului trecut. Astfel încât, sarcina de a aduce promovarea va reveni tehnicianului care a stat cel mai puţin pe banca echipei câmpinene! Totuşi, a aborda promovarea cu un antrenor care, anul trecut, îşi conducea formaţia contra Stelei, campioana en-titre a Ligii I, nu poate fi decât garanţia că appropiatul examen va fi luat cu brio, iar judeţul Prahova va avea încă o trupă în al treilea eşalon, în ediţia viitoare. De altfel, iubitorii de fotbal din Câmpina îşi doresc foarte mult promovarea, mai ales după ce concitadina Unirea a fost desfiinţată de curând! Mai mult, odată cu venirea şi a Fortunei Brazi pe propria-i arenă din Poiana Câmpina, oferta sportului rege din al doilea municipiu al Prahovei va creşte exponenţial.

Cât priveşte celelalte combatante, un cuvânt frumos pentru ocupantele podiumului, de pe treptele a doua şi a trei, deja-amintita Petrolistul Boldeşti, respectiv AFC Băneşti Urleta, cea din urmă fiind o foarte plăcută surpriză. De lăudat este şi clasarea imediat lângă trioul din frunte a Avântului Măneciu, echipă la care Dorinel Beznea continuă să facă minuni. Altfel, statutul de revelaţie îl deţine fără doar şi poate CS Blejoi, care a trecut cu bine, în vară, peste o situaţie similară cu aceea de la Urlaţi, retragerea grupului de la Vispeşti Glass obligându-i pe localnici să facă aproape o cu totul altă echipă. Una pe care a condus-o în tur Bogdan Onuţ, iar în retur – Dragoş Mihalache. Cum, în iarnă, s-au făcut achiziţii foarte bune, iar stabilitatea financiară a fost la ea acasă, Blejoiul a încheiat campionatul, neaşteptat, pe locul 5, având al patrulea atac din competiţie, după Petrolistul, CSM şi Avântul. Interesant este că, în ultima rundă, chiar şi cele două formaţii despre care se ştia de mai mult timp că vor retrograda, Brădetul Ştefeşti şi Voinţa Vadu Părului, şi-au luat la revedere de la Liga A Prahova cu un succes, fiecare. În eşalonul imediat inferior le va urma CS Ceptura, cea care, în urmă cu puţină vreme, era o nucă tare a eşalonului de elită judeţean. Emoţii, dar mici, e drept, are Caraimanul Buşteni, dar este aproape exclus ca trupa campioană a judeţului să nu câştge barajul.sde la Slobozia şi s-o salveze astfel de la retrogradare pe formaţia lui Petre Gavrilă. Iată care au fost rezultatele etapei a XXXIV-a: Petrolistul Boldeşti – CSM Câmpina 0-1 (0-1); Brădetul Ştefeşti – Caraimanul Buşteni 1-0 (1-0); Precizia Breaza – Chimia Brazi 3-2 (1-1); CS Blejoi – Avântul Măneciu 1-0 (0-0); AFC Brebu – AFC Băneşti Urleta 1-1 (1-1); CS Păuleşti – Unirea Urlaţi 6-0 (3-0); CSO Plopeni – AS Ploieşti 1-0 (0-0); Voinţa Vadu Părului – CS Ceptura 2-0 (0-0); Progresul Drăgăneşti – Astra II Ploieşti 2-2 (2-1).
Este de sperat ca, în ediţia urmatoare, competiţia cu numărul unu din judeţ să fie ceva mai animată, cu suspans la câştigarea titlului de campioană şi cu o luptă de care pe care, în subsol, până în ultimele etape. În caz contrar, interesul va scădea până spre cota de avarie, cu echipe ce nu îşi propun decât să… participe la acest campionat, unele neţinând pasul cu acesta încă de la bun început!