S-au găsit banii pentru arbitrii și observatorul returului cu HC Neistin! Ultima reprezentație pentru handbalistele de la CSM Ploiești?

Dragos Trestioreanu -

După ce aseară, târziu, conducerea CSM Ploiești a lansat un apel disperat către oamenii cu dare de mână din Ploiești, pentru a contribui cu suma de 3.000 de euro, necesară achitării până în această dimineață a baremurilor pentru arbitrii polonezi, Andrzej Chrzan şi Michal Janas, și observatorul EHF grec, Antonis Hadjinikolaou, ai manșei retur cu HC Neistin, din Insulele Feroe, prin sprijinul viceprimarului Cristian Ganea au fost virați banii și, astfel, meciul se va disputa astăzi, 17 septembrie 2016, cu începere de la ora 18.00, la sala Olimpia, intrarea spectatorilor fiind liberă.

1Lotul formației ploieștene, antrenată de croatul Neven Hrupec și românii Daniel Gheorghe și Iulian Emancipatu, va fi alcătuit doar din jucătoare al căror nume au fost trimise în lista solicitată de Federația Europeană de Handbal. Din nefericire, în acest moment, CSM Ploiești dispune doar de… șapte handbaliste cu drept de joc în EHF Cup, cele care vor face un efort uriaș, evoluând non-stop, timp de 60 de minute!!! Cu siguranță, este vorba despre un fapt fără precedent în istoria competițiilor continentale intecluburi! În poartă va fi Alina Dumitru, celălat portar, sârboaica Dragica Tatalovic refuzând să combată în acest joc, iar pe semicerc – Andreea Chiricuță, Ionela Dinu, Daciana Balaban-Curtean, Iryna Burtea-Shutska, Izabela Mitrescu și Carmen Gheorghe. Aidoma Dragicei Tatalovic, compatrioata acesteia, Marina Dmitrovic, și muntengreanca Ivana Bozovic au ales să-și susțină din… tribună coechipierele, iar asta tot din cauza nemulțumirilor de ordin financiar, provocate de blocajul instalat la club, prin refuzul Direcției economice de a mai aloca fonduri CSM-ului!

2Partida tur, de la Torshavn, acolo unde a fost deplasat, prin susținerea materială a unui sponsor privat, un efectiv format din doar opt jucătoare, dintre care două de pe postul de portar, a fost adjudecată totuși de trupa din Ploiești, cu scorul de 26-24 (12-12), cele șase handbaliste de pe semicerc ale oaspetelor evoluând fără oprire, vreme de un ceas! Acolo, Tatalovic și Dmitrovic au fost de acord să joace. Dacă în privința porții, astăzi, Alina Dumitru poate face față foarte bine tot meciul, absența „gurii de tun” Marina Dmitrovic o să influențeze mai ales jocul de atac. Dar, forfaitul celor două este, până la urmă, de înțeles, limita de suportabilitate fiind depășită deja cu mult.

Delegat să se ocupe de activitatea de la CSM, viceprimarul Ganea și-a făcut datoria, reușind în ceasul al 12-lea să salveze onoarea Ploieștiului, prin găsirea sumei de bani necesară desfășurării acestui meci. Ca gazde bune, directorul clubului sportiv al muncipalității, Cezar Stoichiciu, și coodonatorul sportiv Cristian Nica le-au făcut o vizită, în această dimineață – după ce le-a trecut… glonul pe la ureche – oaspetelor din Insulele Feroe, la un hotel din marginea Ploieștiului, întreținându-se cu conducătoarele și antrenorul echipei HC Neistin și făcând la final schimb de suveniruri, potrivit uzanțelor întâlnirilor din cupele europene.

3Fetele de la CSM Ploiești, neplătite de aproape cinci luni, au lansat un apel suporterilor de ale fi alături la acest duel și să le susțină întru obținerea calificării în faza următoare a competiției. Impresionante au fost, în acest sens, cuvintele postate de tânăra handbalistă Andreea Chiricuță pe o bine cunoscută rețea de socializare: „Astăzi (n.r. – 17 septembrie) este primul meci european de handbal din istoria Ploieștiului și se poate și ultimul! De aceea, vrem să ințelegeți că azi nu jucăm pentru oamenii care ne-au distrus echipa și familia, ci doar pentru suporterii adevărați, care merită un astfel de mec! Și mai jucăm pentru o persoană specială, care a fost alături de noi: COACH Neven Hrupec! Pentru asta, sperăm că, în seara aceasta, să fiți cât mai mulți alături de noi, pentru a ne lua rămas bun așa cum se cuvine!”. E sâmbătă, e frumos, e zi liberă, e un meci internațional, iar la Ploiești poate că nu vom mai vedea astfel de partide decât la volei, la handbal și la baschet – în niciun caz, vreme îndelungată, la cum e susținut sportul de echipă peformant în oraș. Aceste fete merită din plin să le fie alături, la ceea ce se poate a fi, mai mult ca sigur, ultima lor reprezentație de aici, toți iubitorii de handbal din Ploiești. Așa să fie! Baftă, doamnelor și domnișoarelor, jos cu pălăria în fața dumneavoastră!

Foto (meciul tur cu HC Neistin): Jens Kr. Vang