S-au infectat cu virusul Covid-19 mari tenismeni din Balcani, Djokovic și Dimitrov! Dacă așa ceva se întâmplă la „case mari”, să aibă grijă și sportivii noștri, indiferent de ramură!

Dragos Trestioreanu -

S-au infectat cu virusul Covid-19 mari tenismeni din Balcani, Djokovic și Dimitrov! Dacă așa ceva se întâmplă la „case mari”, să aibă grijă și sportivii noștri, indiferent de ramură!

De dată mai recentă, media europeană a anunțat că, după tenismenul bulgar Grigor Dimitrov, fostul iubit al unei mari vedete din show-biz, Nicolae Scherzinger, s-a infectat cu virusul Covid-19 și sârbul Novak Djokovic, cel numit Nole fiind mereu în topul ATP, pe care îl și conduce și în prezent. Acestea sunt ultimele nume, presa din Serbia făcând public însă, după derbiul primului eșalon de fotbal din țara lui Djokovic, doar numărul echipierilor Stelei Roșii Belgrad – șase, ci nu și numele acestora! Fotbaliștii s-au infectat chiar înainte de vacanță, ulterior unei partide urmărite de 16.000 de fanatici suporteri ai celebrelor echipe din capitala Serbiei. Desigur, Djokovic și Dimitrov nu sunt singurii care s-au îmbolnăvit de coronavirus, numărul sportivilor fiind, de fapt, mult mai mare. Mai pe la început de pandemie, l-am și adus la cunoștință, cu „nume și prenume”, în www.gazetaph.ro.

Drept urmare, deși măsurile aparent dure luate în privința sportului românesc – așa cum cred câte unii, și nu puțini din păcate, că ar fi – încă deranjează, trebuie recunoscut că nu te joci cu virusul Covid-12. Iar dacă, la „case mari”, vezi cazurile de mai sus, s-a întâmplat ce s-a întâmplat, să nu își închipuie cineva – doar pentru că are alte interese sau lipsă de răbdare, hai să nu zic inconștiență – că noi, românii, am trăi sub un glob de sticlă și nu ne putem astfel îmbolnăvi. Ar fi mare tristețe dacă un sportiv de la noi are face-o, fiindcă sechelele sunt dure și afectează mai ales plămânii, adică tocmai organul cel mai util practicanților de fotbal, atletism, baschet, handbal, canotaj etc.

Numele mari care au căzut în „plasa” Covidului sunt cel mai fidel semnal de alarmă că, în zilele când spitalele sunt pline de bolnavi de coronavirus, nu se mai glumește. Gluma – „sportul” la care suntem „campioni mondiali”! Pentru ploieștenii iubitori de Petrolul se apropie momentul mult așteptat al startului play-off-ului, iar măsurile luate și aplicate ad-litteram de către conducerea clubului găzarilor sunt eficiente. Drept urmare, oferă, într-un fel, garanția că echipei i se oferă șansa numai bună de a combate cu forțe mari întrecerea, sănătatea jucătorilor fiind excelentă. Nu vreau să cred că va apărea vreo infectare la o formație din play-off-ul Ligii a II-a, care să dea peste cap mini-campionatul promovării! Deci, atenție la… Covid-19, pentru ca România sa nu ia locul.. Italiei! La coronavirus! Așa cum atenționează, la modul cel mai serios, un specialist în epidemiologie, dr. Virgil Musta, din Timișoara!

Foto: www.digisport.ro, www.libertatea.ro și www.digi24.ro