S-au înmulţit escrocheriile în Ploieşti. Află cum arată suspecţii, ca să te fereşti

Redactia -

“Ghicirea viitorului” şi primirea unui premiu neaşteptat au păgubit ieri două femei din Ploieşti

Ieri, în jurul orei 11.20, o ploieşteancă în vârstă de 78 de ani a sesizat Dispeceratul Poliţiei municipiului Ploieşti prin S.N.U.AU “112” cu privire la faptul că la domiciliul său s-a prezentat un bărbat, care sub pretextul că este reprezentantul unei societăţi furnizoare de servicii TV prin cablu a înşelat-o cu suma de 1.000 lei, spunându-i că este câştigătoarea unui premiu în bani şi produse. Din cercetările poliţiştilor a rezultat că la domiciliul reclamantei s-a prezentat bărbatul respectiv, care i-a spus că este câştigătoarea sumei de 2.500 lei şi a unor produse electrocasnice, sens în care i-a înmânat patru cutii cu produse diferite, respectiv un mixer, două aparate de masaj şi o tigaie, solicitându-i în schimb suma de 1.000 lei, care ar fi reprezentat T.V.A.- ul produselor respective.După ce a primt banii, suspectul a plecat, urmând ca fericita câştigătoare să intre ulterior în posesia premiului.

 Semnalmentele suspectului: 

 – bărbat în vârstă de aproximativ 25 – 30 ani ;

– 1,70 m înălţime, constituţie atletică ;

– păr negru, drept, tuns scurt, barbă tunsă.

– era îmbrăcat cu pantaloni albaştri şi geacă din material textil, deschisă la culoare.

 

 Tot ieri, în jurul orei 13.40, un ploieştean a reclamat poliţiştilor Secţiei 4 Poliţie Ploieşti faptul că soacra lui în vârstă de 80 de ani a fost deposedată de mai multe bijuterii din aur de către o tânără necunoscută. Poliţiştii au stabilit din primele cercetări efectuate că în timp ce mergea pe stradă, partea vătămată a fost abordată de o femeie în vârstă de aproximativ 35 ani, care a întrebat-o dacă în zonă poate găsi un medic stomatolog. După mai multe discuţii, cele două au mers împreună la locuinţa părţii vătămate, unde sub pretextul “ghicirii viitorului”, suspecta i-a subtilizat acesteia o pereche de cercei din aur şi un inel tot din aur. Persoana vătămată a constatat lipsa bunurilor după aproximativ 10 – 15 min de la plecarea suspectei. 

 Semnalmentele suspectei :

 –         1,60 – 1,65m înălţime ;

–         greutate aproximativ 60 kg, constituţie robustă ;

–         faţă rotundă, ten închis, păr şaten.

Femeia era îmbrăcată cu bluză de culoare roşie şi pantaloni de culoare închisă, iar pe cap purta o pălărie de culoare roşie.

 

 Feriţi-vă de escroci! Sfaturi preventive pentru a nu le cădea victimă

 

Multe persoane cad victimă ghicitoarelor care profită din plin de naivitatea victimelor. Acestea sunt deţinătoare ale unei intuiţii remarcabile, apasă cu degetul chiar pe „rănile” victimelor, dându-le satisfacţii precum: promisiuni de căsătorie, aspiraţii de avere şi lux, viaţă lungă, călătorii, promiţând cu uşurinţă, îndeplinirea tuturor dorinţelor clienţilor.„Ponturile” sunt oferite de cele mai multe ori chiar de către victime. O banală discuţie conduce la percepţia statutului social şi sentimental al victimei. Pe măsură ce încep să ghicească, ghicitoarele, în raport de confirmările sau negările victimei, adulmecă încotro să-şi îndrepte mersul prezicerii lor. Aceşti ghicitori pretind de la naivi sume de bani, obiecte din aur sau argint, îmbrăcăminte, iar pe cei mai naivi îi „usucă” cu o dezinvoltură cinică.