S-au înmulţit furturile de maşini. Anunţul IJP Prahova

Redactia -

S-au înmulţit furturile de maşini. Anunţul IJP Prahova

Având în vedere evenimentele sesizate în ultima perioadă în județul nostru, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova doreşte să supună atenţiei opiniei publice câteva aspecte referitoare la furturile de autovehicule. Deşi percepţia generală (justificată în bună măsură) asupra furturilor de maşini este aceea că vorbim despre o infracţiune complexă, cu grad ridicat de pericol şi sâvârşită de persoane specializate, concluzia evedentă, rezultată din analiza acestui gen de fapte sesizate în această toamnă, relevă cu totul altceva. Majoritatea covârşitoare a faptelor de acest gen nu necesită mijloace specializate, ci doar specularea neglijenţei unor proprietari, care nu numai că îşi lasă portierele neasigurate, ci şi cheia în contact. Facem precizarea că toate autovehiculele care au făcut obiectul acestor situaţii au fost recuperate de poliţişti. De asemenea, numai în luna octombrie a acestui an, poliţiştii prahoveni au fost sesizaţi cu privire la două furturi în care s-a dovedit faptul că proprietarii au uitat unde îşi parcaseră autovehiculele pe care le-au reclamat ca fiind furate.

Astfel, conducerea I.P.J. Prahova doreşte să atragă atenţia asupra necesităţii respectării următoarelor recomandări:

 

–         Scoaterea cheii din contact şi asigurarea portierelor, indiferent de cât timp părăsiţi autovehiculul sau locul unde este parcat (loc special amenajat sau nu, domeniu public sau chiar privat).

–         De asemenea, reţinerea exactă a locului unde parcaţi maşina vă poate scuti de falsa impresie a faptului că v-a fost furată, precum şi de amenda pe care o primiţi pentrru alertarea nejustificată a Poliţiei.

–         Buna funcţionare a sistemului de închidere.

–         Montarea unui sistem de alarmă vă poate scuti de multe probleme.

–         Geamul portierei se poate sparge foarte uşor. Prin urmare, nu lăsaţi în habitaclu, la vedere, niciun bun ce poate deveni tentant pentru infractori.