S-au stabilit lotul formaţiei găzarilor pentru meciul contra Rapidului şi străinii care au trecut probele

Redactia -

Joi, 8 martie 2012, în sala special amenajată la parterul tribunei oficiale a stadionului Ilie Oană, managerul general al SC FC Petrolul Ploieşti, Vivi Răchită (foto; www.fcpetrolul.ro), şi-a susţinut conferinţa de presă săptămânală, care a avut în centrul atenţiei concluziile sale de după meciul cu FC Vaslui, modul de abordare a partidei de duminică, 11 martie 2012, ora 21.30, de la Bucureşti, cu echipa Rapid, rezultatul testărilor celor trei fotbalişti străini despre a căror sosire www.gazetaph.ro a scris deja şi cazul lui Constantin Budescu.
Mai întâi, Răchită a declarat că, “de astăzi (n.r. – joi, 7 martie 2012), am oprit discuţiile despre partida cu FC Vaslui. Ştim unde am greşit, le-am prezentat jucătorilor statisticile meciului, iar concluzia finală este aceea că am avut jocul în mână, dar l-am pierdut ca nişte naivi. Urmează o întâlnire în care putem să ne revanşăm în faţa suporterilor, pentru că îi vom avea în tribună, iar un rezultat bun la Bucureşti ne va ajuta să adunăm puncte şi să urcăm în clasament. De altfel, mi-am propus ca, din următoarele trei confruntări, cele cu Rapid, Universitatea Cluj şi Concordia Chiajna, să obţinem cel puţin şase puncte, ca să putem să ne ameliorăm situaţia din calsament”. Apoi, tehnicianul s-a referit strict la jocul din capitala ţării: “Întâlnim o candidată la titlu, o echipă bună, puternică. Ştiu că Daniel Pancu şi Nicolae Grigore nu vor juca, dar Rui Duarte şi Ciprian Deac revin după suspendări, iar Alexandru Ioniţă şi Sabrin Sburlea sunt soluţii pentru faza ofensivă. Rapidştii agresivi, sunt puternici, sunt periculoşi la fazele fixe, evoluează de mult timp împreună şi au un sistem, 4-3-3, bine pus la punct. Vom încerca să jucăm la victorie, pentru că, dacă ne vom propune să obţinem doar un punct, probabil că nu vom lua niciunul. Trebuie să mergem să atacăm, să înscriem, ca să ne putem întoarce cu un rezultat bun”. Cu acelaşi prilej, s-a anunţat că delegaţia ploieşteană va pleca spre Bucureşti cu o zi înaintea partidei împotriva Rapidului şi se va caza, ca şi la cea din tur de la Sportul Studenţesc, la hotelul Crowne Plaza, al lui George Copos, finanţatorul adversarilor. Vivi Răchită s-a decis deja şi asupra lotului de 18 fotbalişti pe care-l va duce pe arena Valentin Stănescu-Giuleşti, urmând a lipsi Bogdan Străuţ, care este suspendat pentru cumul de cartonaşe, Florentin Dumitru, Adrian Borza şi Mihai Roman. Locul acestora va fi luat de către sârbul Aleksandar Stojimirovic, cu drept de joc după ce a stat pe tuşă, la jocul cu FC Vaslui, tot din cauză de prea mult galben, Pompiliu Stoica, Răzvan Neagu şi tunisianul recent legitimat, Hamza Younes, care are şansa de a debuta cu această ocazie la Petrolul. „Vor fi schimbări şi în echipa de start, pentru că jucătorii care n-au dat randament în meciul trecut urmează să ia loc pe bancă” – a transmis Răchită.
În ceea ce priveşte testările la care au fost supuşi nou-veniţii Monsef Zerka, Assimiou Toure şi Biagui Kamissoko, principalul responsabil tehnic al SC FC Petrolul a anunţat că i-a ales numai pe primii doi, la cel de-al treilea renunţând, la fel cum o făcuse şi la Axel Cedric Konan, care era nepregătit din punct de vedere fizic şi astfel nu putea fi apt de joc decât spre finalul returului. Vivi Răchită a spus că, „ieri (n.r. – miercuri, 7 martie 2012), i-am testat din punct de vedere fizic, astăzi (n.r. – joi, 8 martie) –  tehnico-tactic, iar Zerka şi Toure se încadrează în cerinţele noastre. Am început negocierile, sper să ne înţelegem asupra condiţiilor, iar dacă vor semna o vor face, în primă fază, până la vară, urmând ca, apoi, clubul să aibă posibilitatea să activeze clauza de prelungire a contractelor”. Când a venit vorba despre o eventuală revenire a lui Constantin Budescu, cel care a reclamat-o pe Astra pentru neprimirea unor drepturi financiare şi a cerut să fie declarat jucător liber, Răchită s-a postat pe o altă poziţie decât în urmă cu puţin timp: „Nu există niciun caz Budescu, la Petrolul. Din mai multe motive, atâta timp cât voi fi eu aici, el nu se va întoarce să joace la Petrolul, chiar dacă va fi declarat liber de contract”. Reamintim că, în urmă cu un an, când fotbalistul a luat decizia de a se transfera la gruparea din „9 Mai”, managerul general a declarat tot ceea  a spus la conferinţa de presă de acum. Numai că, înainte de reluarea campionatului, tot el admitea că, dacă se va putea, nu ar avea nimic împotrivă ca Budescu să revină sub comanda sa. De ce această schimbare sibită de opinie, numai Vivi Răchită cunoaşte explicaţia reală.