S-au tras la sorți semifinalele fazei județene a Cupei României. Petrolul ’52 – favorită cu Brebu. Bănești vs. Păulești, într-un meci imposibil de anticipat învingătoarea

Dragos Trestioreanu -

S-au tras la sorți semifinalele fazei județene a Cupei României. Petrolul ’52 – favorită cu Brebu. Bănești vs. Păulești, într-un meci imposibil de anticipat învingătoarea

Deoarece i-a plăcut condițiile oferite de sala de conferințe de presă de la arena Ilie Oană, conducerea AJF Prahova (foto, președintele Silviu Crângașu, în dreapta, și vicepreședintele Tudor Negoiță, în mijloc, împreună cu șeful Comisiei de disciplină, avocatul Cătălin Eugen Popescu; www.sportonlineph.ro) a optat pentru o nouă tragere la sorți desfășurată acolo, după sferturile de finală venind rândul stabilirii țintarului semifinalelor fazei locale a ediției 2017-2018 a Cupei României. Ca și la sferturi, s-a fixat ca extragerea bilelor din urnă să fie făcută tot de jurnaliști, Cristian Anghelescu, de la www.republikanews.ro, și Marian Dima, de la ziarul Prahova „recidivând”, de data asta fiind cooptat și ziaristul-arbitru Marcel Marin, de la aceeași din urmă publicație.

1 susA rezultat o împerechere care conduce spre ideea unei viitoare finale atractive. Astfel, pe arena Conpet, cea pe care defuncta SC FC Petrolul a promovat în Liga 1, în 2011, urmașa acesteia, ACS Petrolul ’52 Ploiești, o va întâlni pe singura echipă care a scăpat neînvinsă de către găzari, în retur, AFC Brebu, pe terenul ei consemnându-se a cincea remiză din campionat a „galben-albaștrilor”, scor: 1-1. Totuși, trupa lui Octavian Grigore și Gheorghe Liliac este marea favorită a calificării în finala fazei județene a competiției KO. În schimb, la Plopeni, pe „Gheorghe Șilaev”, disputa dintre AFC Bănești-Urleta și CS Păulești, ultima fiind ultima deținătoare a trofeului local, o poate da ca învingătoare și, implicit, calificată în ultimul act pe oricare dintre combatante. Dacă, în Liga A, Petrolul a câștigat acasă (4-1) și, repet, a remizat în deplasare, Băneștiul s-a impus la Păulești, cu 3-2, și a făcut, pe teren propriu, același rezultat ca și „galben-albaștrii” la Brebu.

1Semifinalele se vor disputa într-o singură manșă, iar dacă, după timpul regulamentar de joc, se va consemna egalitate pe tabela de marcaj, atunci se va proceda la două reprize de prelungiri, a câte 15 minute fiecare, urmate de eventuale lovituri de departajare. Evident, dacă nu se va decide o învingătoare după jumătatea de oră în plus ce urmează a fi bifată. Penultimul act va avea loc pe 31 mai, la mijlocul săptămânii, ambele dueluri urmând a debuta la 17.00.

2Altfel, AJF Prahova a făcut deja demersuri pentru organizarea finalei, programată pe 7 iunie, la trei zile după sfârșitul ultimei etape din întrecerile Ligii A Prahova, pe arena Ilie Oană. Va fi un ultim act ce-o va opune pe câștigătoarea ediției 2016-2017 a fazei județene de Cupei României – care are și un retur peste așteptări – celei pe care calculele hârtiei o indică drept viitoare deținătoare a trofeului? Ori mereu imprevizibila formație a antrenorului-jucător Marius Vișan va „scoate din joben” o nouă calificare demnă de povestit nepoților, precum în sferturile de finală?

Foto: www.sportonlineph.ro, Cristi STAVRI și www.republicanul.ro