S-au tras la sorți semifinalele județene ale ediției 2018-2019 a Cupei României. AJF Prahova a decis unde se vor juca meciurile!

Dragos Trestioreanu -

S-au tras la sorți semifinalele județene ale ediției 2018-2019 a Cupei României. AJF Prahova a decis unde se vor juca meciurile!

Cele patru echipe din Liga A Prahova care s-au calificat în semifinalele județene ale ediției 2018-2019 a Cupei României, la fotbal, în fapt primele clasate din actualul campionat, CS Blejoi, CS Păulești, Petrolistul Boldești și AFC Bănești-Urleta, aflate în această ordine în ierarhie cu două etape înainte de final, și-au aflat adversarele din penultimul act și locul de desfășurare a meciurilor.

Deoarece doi dintre echipierii uneia dintre formațiile calificate în semifinale, Vladimir Butufei și Andrei Ciobanu, de la CS Păulești, se află în aceste zile la Campionatul European al artiștilor fotbaliști, de la Moscova, cu echipa națională de profil a României, calificată deja în… semifinale, s-a luat decizia decalării datelor disputării celor două partide ce-au rezultat în urma tragerii la sorți de la sediul Asociației Județene de Fotbal Prahova, programarea inițială fiind pe 30 mai! Astfel, marți, 5 iunie, de la ora 17.30, va avea loc una dintre semifinale, mai exact cea dintre CS Blejoi și Petrolistul Boldești, iar a doua zi, de la aceeași oră, cea dintre CS Păulești și AFC Bănești-Urleta.

Pentru că obiceiul era ca partidele din faza județeană a Cupa României să se desfășoare pe stadioane din localități neutre, este bizar este că gazda primei semifinale este tocmai una dintre combatante, Petrolistul Boldești, cea care primi astfel vizita virtualei campioane a județului, CS Blejoi! Ciudat este și că CS Păulești a fost obligată, tot de AJF, să joace undeva mai aproape de domiciliul… echipei din Bănești, mai precis la Câmpina, pe arena Rafinărie! Într-adevăr, din punctul de vedere al arenelor, alegerile sunt bune, dar nu se mai creează astfel condiții de egalitate pentru toate combatantele. Să vedem, apoi, dacă finala se va desfășura și ea… acasă la una dintre formațiile care vor accede în ultimul act! Este greu de crezut ca se va opta din nou, după un an, pentru arena Ilie Oană, costul închirierii acesteia fiind mult prea mare față de posibilitățile financiare ale oricăreia dintre cele patru grupări menționate mai sus, dintre care doar una singură este domiciliată într-un oraș – Petrolistul Boldești!

Foto: www.sportonlineph.ro și Paul MÂINEA