Să fie Blănaru mai aproape de Petrolul decât… Hamza? Se zvonește că oficialii „lupilor” l-ar fi ofertat pe atacantul de la Hermannstadt Sibiu!

Dragos Trestioreanu -

Să fie Blănaru mai aproape de Petrolul decât… Hamza? Se zvonește că oficialii „lupilor” l-ar fi ofertat pe atacantul de la Hermannstadt Sibiu!

Deoarece FC Petrolul Ploiești are în lot un singur vârf de atac de meserie, Sergiu Arnăutu, conducerea clubului din Liga a II-a nu a încetat căutările pentru un atacant de același gen, legitimarea francezului Guy Kassa Gnabouyou nefiind considerată suficientă pentru acoperirea unui post care necesită o concurență puternică, rolul atacanților fiind acela de a da cât mai multe goluri. În momentul în care, la conferința de presă de săptămâna trecută, care a prefațat deplasarea de la Constanța, pentru meciul din etapa a IV-a cu Farul, desfășurat luni, 26 august 2019, scor final: 0-0, antrenorul principal Flavius Stoican a anunțat că ar exista discuții cu internaționalul tunisian Younes Hamza (foto, echipat în „galben-negru”, primul din dreapta), se părea că părțile ar fi aproape de a bate palma. Că, deocamdată, nu este chiar așa o „spune” un zvon de ultimă oră, potrivit căruia conducerea „lupilor” ar fi trimis o ofertă fermă unuia dintre vârfurile de atac de la Hermannstadt Sibiu, care a promovat cu această echipă, la finele sezonului 2017-2018, în Liga 1 și a avut o prestație apreciată în cel trecut, de prim eșalon. Este vorba despre Ștefan Blănaru (foto, în echipament roșu complet), un fotbalist în vârstă de 30 de ani, puternic, înalt, dar și mobil, genul de buldozer cu… viteză.

Originar din localitatea cărășeană Moldova Nouă, Blănaru a mai jucat până în prezent, în afara prim-divizionarei Hermannstadt, numai la grupări de eșalon inferior, precum Millenium Giarmata, Luceafărul Oradea, CS Oșorhei, Național Sebiș, FC Olt Slatina, Ripensia și ASU Poli, de la ultima fiind achiziționat de sibieni pe 1 iulie 2017. Fără a fi chiar un marcator înnăscut, cifrele sale în acest sens arătând mai degrabă modeste, Ștefan Blănaru compensează prin forță și gabarit, creând spații pentru coechipieri, de altfel, în trecuta ediție de campionat aflându-se în vizor pentru un transfer la… FCSB, anunțat prin vocea lui Gigi Becali! Pentru o divizionară secundă precum FC Petrolul, care duce lipsă de un al doilea vârf percutant, aducerea lui Blănaru ar fi chiar o lovitură de imagine. Evident, cu mult mai mică decât eventuala repatriere a lui Hamza, cel despre care se zice că ar avea însă un salariu de 17.000 de euro/lună la Aris Salonic, în Superliga Greciei. Dar, nu-i mai puțin adevărat, este și legat sufletește, dar nu numai, și de oraș, și de echipa favorită a ploieștenilor.

Tot cu titlu de zvon se mai spune totuși că Petrolul ar avea o concurență serioasă în ceea ce privește transferarea lui Ștefan Blănaru, mai exact pe… Universitatea Cluj, clubul din urbea de la malurile Someșului înaintând și el, se zice, o ofertă pentru atacant. Iar după cum ar arăta cifrele, mai bună decât a prahovenilor. Astfel, se speculează că, în vreme ce conducerea „galben-albaștrilor” i-ar fi propus fotbalistului un salariu lunar de 5.000 de euro, tot atâția bani la semnătură, plus bonusuri, în cea a „șepcilor roșii” s-ar fi „plusat” cu 1.000 de euro la salariu și cu 5.000 de euro în ceea ce privește prima de instalare. Cu siguranță însă că ambele grupări au pus la bătaie și alte argumente, ținute top secret, unele care ar putea înclina balanța chiar și spre tabăra ce-a propus mai puțini bani, per total. Rămâne de văzut însă ce va alege Ștefan Blănaru: Ploieștii sau Clujul? Evident că, la acest nivel de ofertă, petroliștii ar trebui să facă un efort semnificativ superior pentru a-l convinge pe Hamza Younes să vină la noul Petrolul, iar dacă vor reuși, înclin să cred că la aducerea lui Blănaru se va renunța, în cele din urmă. Dar, în calcul trebuie luate și CV-urile celor ofertați! CV-uri care nu suportă comparație, nu-i așa?

Foto: www.gsp.ro și www.realitateasportiva.net