Să fie ex-dinamovistul Andrei Târcoveanu cel mai bun transfer al Petrolului în mercato de iarnă? O veni și stoperul prahovean Bogdan Șandru?

Dragos Trestioreanu -

Să fie ex-dinamovistul Andrei Târcoveanu cel mai bun transfer al Petrolului în mercato de iarnă? O veni și stoperul prahovean Bogdan Șandru?

Dacă la Dinamo București, curățenia de iarnă a început cu destul timp înainte de ultimul meci disputat în acest an în Liga 1, printre ultimii reziliați fiind tânărul Andrei Târcoveanu, o altă prim-divizionară, Dunărea Călărași, nu a așteptat, nici ea, să se tragă cortina peste partidele din 2018 și a și anunțat despărțirea de 12 jucători, Dan Alexa rivalizând astfel cu Mircea Rednic, cel care se „învârte” în jurul aceluiași număr, la capitolul „renunțări”! De astfel de despărțiri ar putea profita însă (și) FC Petrolul Ploiești, despre care se spune că ar fi pus deja „cătarea” în direcția lui Târcoveanu, o țintă, zice-se, și în vară, pentru găzari, atunci când s-a întors de la Gaz Metan Mediaș la Dinamo, dar și a lui Bogdan Șandru, fundașul central prahovean trecut și pe la defuncta Fortuna Poiana Câmpina.

Andrei Târcoveanu (foto, în echipament complet roșu, cu numărul 10), un mijlocaș polivalent, putând juca și în centru, și în benzi, tehnic, ofensiv, a făcut ceva vâlvă în aceste zile, mai ales după ce tatăl său a oferit un interviu acid siteului cotidianului Gazeta sporturilor. În schimb, fiul a fost ceva mai reținut, în interviul acordat de el aceleiași publicații. Totuși, nu și-a putut reprima mirarea că i s-a propus înaintea duelului de la Giurgiu, cu Astra, direct rezilierea, apreciind că i s-a făcut astfel o nedreptate. Asta câtă vreme nu a fost folosit decât într-un meci, și atunci numai 5 minute! Cu toate acestea, din discursul lui Târcoveanu transpare clar iubirea sa necondiționată pentru Dinamo, club la care a fost crescut, lansat și jucat, cu excepția unei detașări în Ardeal, la Gaz Metan, tot în Liga 1.

De ce scriu toate acestea despre un fotbalist despre care nici nu se știe sigur dacă va ajunge sau nu la Petrolul, iarna aceasta? O fac deoarece, dincolo de calitățile fotbalistice, atunci când se transferă un jucător sunt foarte important de luat în calcul și alte aspecte. În cazul lui Andrei, dacă va fi să fie, trebuie reținut că părintele său este un om cu personalitate puternică, ce nu se teme să spună lucrurilor pe nume, tipologie umană care, în general, le displace șefilor de club. În plus, însuși fotbalistul, deși are numai 21 de ani și jumătate, nu se sfiește să-și exteriorizeze sentimentele, să-și expună gândurile, fără teamă, în public, un alt obicei deloc gustat de către oficialii din fotbalul autohton, dar apreciat de suporteri, cărora le plac băieții dintr-o bucată! Din punct de vedere fotbalistic, cel puțin la Gaz Metan, club la care beneficia de încadrarea în categoria „U 21”, Andrei Târcoveanu a stat mai mult în umbra altui tânăr, Darius Olaru, titular de drept. Însă, atunci când a fost folosit, și-a făcut bine treaba, impresionând în unele meciuri. Bref, dacă acceptă să semneze, ar putea fi cel mai bun transfer al Petrolului din mercato de iarnă, ținând cont că nu mai întrevăd vreo „bombă”internă și nicio vreo achiziție spectaculoasă de afară?

Bogdan Șandru (foto, în echipament galben-albastru), originar din Băicoi, urbe prahoveană în care s-a născut în urmă cu 29 de ani și aproape șase luni, a trecut pe la mai multe echipe, unele chiar de prim eșalon, precum CSMS Iași, Pandurii Târgu Jiu sau Dunărea Călărași, fiind și echipier al trupei „șepcilor roșii”, la un moment dat. Șandru este un fundaș central înalt și puternic și avea, la 16 iunie 2018, o cotă de 250.000 de euro, pe www.transfermarkt.de. Prin experiență, dar și pentru că este prahovean, eventuala achiziționare a lui – este jucător liber de contract în prezent, după rezilierea angajamentului cu Dunărea – ar fi una de lăudat, mai ales că, în axul central, defensiva „lupilor” a fost fragilă în această prima parte de sezon. Dacă despre Târcoveanu s-a speculat că ar fi fost în atenția Petrolului și vara trecută, și despre Bogdan s-a zis, când încă nu se terminaseră meciurile oficiale din acest an, că s-ar afla în partea de sus a listei de achiziții a clubului găzarilor. Vom vedea însă, în cazul celor doi, dacă informațiile au fost adevărate. Ori a fost vorba numai despre zvonuri fără acoperire.

Foto: www.gsp.ro, Facebook și www.liga2.ro