Saşa Vlahovic, MVP-ul primului meci din finala Diviziei A de baschet masculin

Redactia -

Aşa cum anticipasem, într-o cronică scrisă la ultima partidă din semifinala dintre echipele CSU Asesoft Ploieşti şi Gaz Metan Mediaş, că ultimul act al campionatului Diviziei A de baschet masculin ar putea fi momentul exploziei conducătorului de joc sârb Aleksandar Vlahovic, pare a se adeveri. Bun cu… mască, dar şi mai bun fără mască, tânărul baschetbalist a fost drept cel mai bun jucător al primei întâlniri de la Timişoara, dominând valoric şi, mai ales, psihic nu numai adversarii grei de pe parchet, ci şi sala plină ochi. Nu mai puţin de 2.200 de iubitori ai sportului jucat la panou, din Banat, s-au înghesuit la „Constantin Jude”, care în tribună, care – în spatele panourilor, pentru a vedea, sperau ei, un prim triumf al formaţiei BC Timişoara asupra oponentei sale din finala play-off-ului. Însă, amară deziluzie pentru fanii locali, Asesoft a dominat partida da capo al fine, adjudecându-şi clar toate sferturile şi având, la un moment dat, chiar un ecart de 19 puncte. Cu Vlahovic „prima vioară”, cu Darius Hargrove (foto, în echipament albastru, aruncând la coş, sub privirile coechipierilor Vlahovic, nr.  55, Angel Santana, nr. 8, şi Andrei Căpuşan, nr. 15; www.prosport.ro), revenit pe teren cu mare folos, cu acelaşi Cătălin Burlacu extrem de motivat şi, în special, motivant pentru colegii lui de echipă, cu Arvydas Cepulis şi Angel Santana – „luntetişti” cărora nu le-a tremurat mâna chiar şi în condiţiile unui public ostil, cu Vladimir Tica – turn de control veritabil, plus ceilalţi „albaştri” din acest joc, Ploieştiul visează iar la titlu. CSU Asesoft a a anulat din prima, după un succes clar, scor: 104-89 (22-16; 24-23; 28-24; 30-26), avantajul timişorenilor pentru un joc în plus în sala din urbea de pe malurile Begăi. Iar un „bis” joi, 17 mai 2012, când se va combate tot de la ora 20.00 şi tot în transmisia live a canalului al treilea al postului de televiziune DigiSport, aproape că ar rezolva 50% din ecuaţia viitoarei câştigătoare a trofeului suprem intern. Dar să nu zicem hop până ce băieţii lui Vladimir Arnautovic – pe care îl întrevedem un… Alex Ferguson al Asesoftului – nu vor sări şi de partida a doua din Banat!

În meciul arbitrat de Doru Vinaşi (Cluj), Marius Ciulin (Constanţa) şi Ciprian Stoica (Sibiu), supervizaţi de către comisarul FIBA, Marius Marinescu, din Bucureşti, s-au luptat pentru victorie următoarele echipe:

BC TIMIŞOARA – Zlatko Jovanovic (24 de puncte; 3×3), Branko Cuic (11; 1×3), Bogdan Popescu (14), Robert Sarovic (6; 1×3), Dominique Archie (13)/Dan Păltinişanu (9), Ivan Siriscevic (9; 1×3), Dragoş Andrei (3; 1×3), Ionel Dodoc. Antrenor: Predrag Bandjarevic).

CSU ASESOFT: Aleksandar Vlahovic (26; 1×3), Darius Hargrove (18; 2×3), Cătălin Burlacu (17; 2×3), Vladimir Tica (9), Angel Santana (13; 3×3),/Arvydas Cepulis (11; 3×3), Andrei Căpuşan (7), Rade Dzambic (3; 1×3). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Finala mică, disputată după sistemul „2 din 3”, a luat deja sfârşit, după ce Gaz Metan a dispus, la Mediaş, pe 12 mai 2012, de „U”-Mobitelco Transilvania Cluj-Napoca, cu 95-75, şi – apoi, miercuri, 16 mai, în aceeşi zi cu prima confruntare de la Timişoara – cu 77-75, în sala Horia Demian, scoţând-o de pe „podium” pe campioana ediţiei 2010-2011 a Diviziei A!