Gazeta de Prahova

Salvamontiştii şi pompierii ISU au căutat în noapte un tânăr căzut într-o râpă în Munţii Baiului

Știri

Daniel Dimache

Miercuri noapte, salvamontiştii împreună cu pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova se luptă cu muntele pentru salvarea unui tânăr în vârstă de 35 de ani, căzut într-o râpă din Munţii Baiului. În urma apelului primit la 112 de la tatăl tânărului accidentat, pompierii militari s-au deplasat cu o autospecială de primă intervenție și comandă, un utv (vehicul off-road utilitar) și o ambulanţă Smurd spre locul unde erau indicii că se află blocat tânărul – o râpă adâncă de câteva zeci de metri, foarte abruptă. Victima a suferit în cădere un traumatism cranio-cerebral şi un traumatism toracic, însă este conştientă şi colaborează cu salvatorii.

Din cauza vremii defavorabile cu ceaţă densă şi ger, drumul accidentat în munte este greu accesibil, ceea ce îngreunează înaintarea. Ambulanţa Smurd a fost nevoită să se oprească, iar salvatorii au continuat drumul cu utv-ul urmând să-l transporte pe accidentat la ambulanţă. Se pare că primii ar fi ajuns salvamontiştii din Buşteni, coborâţi pe corzi şi se încearcă scoaterea rănitului, acţiune ce se desfăşoară cu greutate. Vom reveni cu detalii în funcţie de desfăşurarea acţiunii de salvare.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline