Salvatorii care au readus un om la viață

Daniel Dimache -

Salvatorii care au readus un om la viață

Un prahovean în vârstă de 60 de ani a suferit arsuri grave, luni seară, după ce un incendiu i-a cuprins locuința sa din Breaza. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta într-un dormitor, pe o suprafață de aproximativ 12 mp cuprinzând obiectele de mobilier și mai multe textile.

Salvatorii au scos din flăcări un bărbat care care prezenta arsuri de gradul II, III și IV pe 20% din suprafața corpului și pe căile aeriene. Imediat a intrat în stop cardio-respirator și a fost preluat de către echipaje medicale și paramedicii de la SMURD pentru aplicarea protocolului de resuscitare.

Doi paramedici din cadrul Detașamentului de Pompieri Sinaia, plt. adj. Rachieru Mihai și plt. maj. Petre George, împreună cu echipajul de la SAJ au readus la viața un om aflat într-o situație critică.

După aproximativ 30 de minute victima a răspuns favorabil manevrelor de resuscitare, a fost stabilizată și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Ploiești.
O intervenție finalizată cu succes, în urma căreia un bărbat a fost salvat. Acesta este deznodământul unei acțiuni de colaborare între salvatorii de la Serviciul Județean de Ambulanță și ISU Prahova, care au făcut front comun și de această dată și au înțeles că fiecare minut contează, iar ajutorul acordat poate face diferența, astfel că o inimă nu a încetat să mai bată.

Îi felicităm pentru profesionalismul și modul exemplar în care au acționat!