Sâmbătă, 19 noiembrie, seară de teatru la Buşteni

Redactia -

Sâmbătă, 19 noiembrie, seară de teatru la Buşteni
Joi 10 noiembrie 2016, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a avut loc un spectacol de teatru „Sufrageria mă-sii de viaţă”, producţie a lui Alexandru Bindea după texte de Teodor Mazilu, cu actorii Luminiţa Borta, Dan Ivănesei, Dan Andrei şi Alexandru Bindea. Spectacolul a fost oferit de Primăria oraşului Buşteni.
Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, la ora 12.00, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni a avut loc prima dintr-o serie de conferinţe pe teme de educaţie muzicală pe bază de prezentări, proiecţii şi audiţii sub genericul „Întâlniri cu muzica”. Conferinţa a fost susţinută de domnul prof. Marin Guşter asistat tehnic de domnul ing. Horia Bârleanu, care a vorbit despre viaţa şi opera lui W.A.Mozatrt, George Enescu,  Antonio Vivaldi, Maurice Ravel, L.van Beerhoven, J.S. Bach şi Fr. Handel cu exemplificări din creaţii de-ale lor.
Tot sâmbătă, 12 noiembrie, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, Fundaţia „Cavalerii Daciei” – Club UNESCO – preşedinte diplomat ecinomist Ionel Ilie Ciuclea – a prezentat un spectacol muzical cu Corul „Divina Armonie”. În program au fost interpretate arii şi coruri celebre din cele mai frumoase opere, operete, şi musicall-uri din creaţia universală; un adevărat regal muzical cu interpreţi de excepţie care au încântat publicul cu farmecul vocilor lor şi cu minunatele selecţii din creaţia marilor compozitori de operă. Sufletul întregului spectacol a fost, însă, marea doamnă Paula Ciuclea care, cu dăruire şi pasiune, a întemeiat şi susţinut sub toate aspectele Corul „Divina Armonie” şi pe tinerii artiştii din echipă şi care a fost prezentatoarea spectacolului. Spectacolul a fost oferit, de asemenea, de Primăria oraşu lui Buşteni.
Sâmbătă, 19 noiembrie 2016 vom avea o seară de teatru. La ora 18.00, Trupa de Teatru Satiric „Zamora” va prezenta, pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, spectacolul de teatru „Bunica la Istanbul” de Dinu Grigorescu – autor şi regizor – având în distribuţie actori amatori din Buşteni şi Sinaia. Spectacolul a fost realizat de Fundația „Spirit Românesc Pro-arte şi Caritate” în colaborare cu Centrul Cultural „Aurel Stroe” care a asigurat spaţiul de repetiţie precum şi logistice necesară.
 
 
CENTRUL CULTURAL „AUREL STROE” – BUŞTENI