Sâmbătă, baschet la Timișoara și handbal, amical și oficial, la „Olimpia”, pentru CSM Ploiești

Dragos Trestioreanu -

Sâmbătă, baschet la Timișoara și handbal, amical și oficial, la „Olimpia”, pentru CSM Ploiești

Sâmbătă, 7 mai 2016, va fi o zi plină pentru echipele de seniori ale CSM Ploiești, începând de dimineață și până seara. Ziua se va deschide, de la ora 10.00, la sala Olimpia, cu un meci de handbal feminin amical, între echipa antrenată de Neven Hrupec și Daniel Gheorghe și selecționata de tineret a României, care se pregătește pentru turneul final al Campionatului Mondial, care va fi găzduit de Rusia, în perioada 3-15 iulie. Aflate în cantonament la centrul olimpic de la Izvorani, jucătoarele lui Ion Crăciun vor face cale de 30-40 de kilometri, pentru a susține un meci-test puternic, în compania unei formații de Ligă Națională, ce-a terminat sezonul 2015-2016 pe locul al VI-lea. Întoarse pe 4 mai la Ploiești, după ce li s-a dat o scurtă vacanță pentru a petrece Sărbătorile Pascale, Mihaela Tivadar & Co. vor fi adversare tari și experimentate pentru tinerele tricolore. Potrivit siteului clubului sportiv al municipalității, antrenorul croat Neven Hrupec intenționează să se folosească de acest joc amical pentru a vedea pe parchet și câteva junioare I, eleve ale secundului său, Daniel Gheorghe, care s-au calificat recent la faza finală a campionatului de profil. Deși au terminat toate competițiile, din acest sezon, odată cu pierderea șansei calificării în sferturile Cupei României, handbalistele ploieștence mai fac antrenamente, apreciindu-se că pauza competițională este oricum una mare. Până una-alta, vedeta echipei, fosta vicecampioană mondială cu echipa națională a Serbiei, Marina Dmitrovic, a anunțat, într-un interviu acordat siteului www.handbalvolei.ro, că a acceptat să-și continue, încă un sezon, activitatea competițională la CSM Ploiești. Evident, alături de coechipierele de până acum și – așa cum se aude – de câteva viitoare noutăți de marcă.

După-amiază, de la ora 18.00, tot la „Olimpia”, este programat alt meci de handbal al unei echipe a CSM-ului, de data aceasta cea masculină, care va primi replica HC Vaslui, în etapa din acest week-end a play-out-ului. Jucătorii lui Dragoș Dobrescu și Ion Nicolae sunt pe o pantă ascendentă și speră să câștige ambele partide de acasă, cea de mâine, respectiv cea de miercuri, 11 mai, cu Danubius Galați. Fără nerecuperații după accidentări, Răzvan Farcaș și Bogdan Năsatse, dar cu speranța că George Stăncioiu va fi bun de joc la ora meciului cu Vasluiul, cei doi tehnicieni pot să-și conducă handbaliștii spre un nou succes. Unul care i-ar mai putea apropia de primul loc care asigură menținerea în Liga Națională. Va fi destul de dificil pentru Cosmin Capotă (foto, în echipament galben-negru; www.csmploiesti.ro) și colegii lui de echipă, dar nu chiar imposibil.

De la aceeași oră, dar la peste 500 de kilometri distanță, în sala Constantin Jude, din Timișoara, trupa de baschet masculin CSM Ploiești va bifa restanța cu Timba, din faza semifinală a campionatului Divizie A. În cazul unei victorii – deși pentru localnici victoria este o condiție importantă pentru a accede la Final Four-ul de promovare în Liga Națională, la care ploieștenii s-au calificat deja matematic – a lui Vlad Dumitrescu și compania, CSM va trece pe primul loc al ierarhiei parțiale, depășind actualul lider, Politehnica Iași. De subliniat însă că, și dacă ploieștenii ar pierde în Banat, tot vor mai avea prilejul de a termina pe primul loc această fază a competiției, dacă vor trece, acasă, de formația moldoveană, pe 15 mai, în ultima rundă. Deși fără o miză deosebită pentru oaspeți, în perspectiva turneului final antrenorii Eugen Ilie și Cătălin Ștefănescu au profitat de o scurtă pauză competițională, pentru a-și pregăti jucătorii la victorie, în disputa cu o echipă care le-a dat unele emoții în partida tur, de acasă, din faza semifinală.