Sâmbătă, în „vedetă”, pe „Ilie Oană”, cu Petrolul, rămasă fără trei străini și trei juniori, și CS Blejoi, cu jucători abia veniți din vacanță! De dimineață, viitorul Ploieștiului și al Buzăului ni se arată

Dragos Trestioreanu -

Sâmbătă, în „vedetă”, pe „Ilie Oană”, cu Petrolul, rămasă fără trei străini și trei juniori, și CS Blejoi, cu jucători abia veniți din vacanță! De dimineață, viitorul Ploieștiului și al Buzăului ni se arată

La cinci zile după revenirea din cantonamentul găzduit de o stațiune montană aflată la 90 de minute de capitala Turciei, Ankara, și cu opt zile înaintea debutului în ediția 2019-2020 a campionatului Ligii a II-a, conducătorii Petrolului Ploiești au avut, reamintesc, emoții în privința găsirii, pentru sâmbătă, 27 iulie, a unei partenere de meci amical, în fapt, o ultimă repetiție pentru startul următorului sezon oficial. Noroc, o repet, cu mereu săritoarea în ajutor – orice ar fi! – CS Blejoi, campioana județului Prahova și viitoarea participantă la întrecerile celui de-al treilea eșalon acceptând, deși a reluat antrenamentele de curând, să fie sparring-partner al unei echipe aflate la finele pregătirilor și gata să înceapă în forță competiția, pe 4 august!

Dacă Flavius Stoican a pierdut dintre jucătorii deplasați sau ajunși puțin mai târziu în Turcia trei străini și – s-ar putea – trei juniori, omologul blejoian, Răzvan Vlad, vine la Ploiești, pe arena Ilie Oană, acolo unde meciul-test cu trupa găzarilor este programat la ora 12.00, cu un efectiv format din fotbaliști care au obținut promovarea (13), plus opt juniori din propria pepinieră și un altul aflat în probe, de la… Petrolul, cât și un senior tot în probe, de la Flacăra Moreni. Absenți vor fi Preda și Dragomir, care și-au terminat detașarea de la mai sus-amintita divizionară C din Moreni, viitoare adversară în Cupa României, și nu au mai fost solicitați să continue la formația prahoveană, Bojoagă – aflat în concediu pe litoral abia acum, deoarece firma la care lucrează, e-on, de la București,  nu ține cont că ești și… fotbalist, lăsându-te în vacanță numai când poate! – și Chiși, încă în recuperare după o accidentare. Astfel încât, tandemul tehnic Răzvan Vlad & Emil Coșieru a optat pentru următorul lot contra „lupilor”: Gheorghe, Rădulescu, Pană (junior din propria pepinieră) – portari; Stoica, Năstase, I. Oprea (în probe, de la Flacăra Moreni), Ghinea, Iacob (în probe, junior al Petrolului), Anghel, Aranghelovici (ultimii doi, juniori din propria pepinieră) – apărători; Ruptureanu, Dumitru (cpt), Rudaru, Ursu, Badea, Vasile, Vl. Oprea, Miroiu (ultimii doi, juniori din propria pepinieră) – mijlocași; Iancu, Lambru (împrumutat de la Petrolul), Cocoș și Teu (ultimii doi, juniori din propria pepinieră) – atacanți.

După ultimul cantonament, Stoican și stufosul său staff tehnic nu mai dispun de trei dintre cei patru străini testați în cantonamentul din străinătate, renunțându-se la Fabio Vieira, Pozo-Venta și Compagno, rămânând să i se propună un contract numai lui Meza Colli. Totodată, trei dintre juniorii aflați și ei în Turcia, Manolache, Ștefanovici și Cracea, au încă situația neclară în ceea ce privește transferul, iar al doilea căpitan, Cioinac, după cum se știe, se reface după intervenția chirurgicală la menisc, în urma rupturii suferite pe parcursul celui de-al doilea joc-test din stagiul de afară. Drept urmare, sâmbătă, se va conta pe 19 jucători, adică portarii Avram, Lungu și Apostolachi (Republica Moldova), fundașii Bărboianu, Zaharia (mijlocaș de bandă, de formație, a fost retras în defensivă, fiindcă titularul oltean nu are dublură pe post!), Walace, Sîrghi, Racu (Republica Moldova), Mihăescu, Țicu, mijlocașii Marinescu (cpt), Meza Colli (Paraguay), Enache, Munteanu, Tudor, Ianis Stoica, Ștefănescu, Bratu și atacantul Arnăutu. De remarcat că autorii golurilor ultimei remize din Turcia, 2-2 cu azerii de la FK Sumqayit, Manolache și Compagno, nu mai sunt în lot, mai existând totuși speranțe pentru juniorul român de a fi legitimat. Cu siguranță, până la debutul campionatului și poate și după startul acestuia, lotul „lupilor” va mai fi completat până la nivelul a 24-25 de echipieri, așa cum a fost și în străinătate, acolo unde s-a bifat un succes, trei remize și un eșec.

Tot sâmbătă și tot pe „Ilie Oană”, de la 10.00, în deschiderea cuplajului, reamintesc că se vor întâlni echipele de juniori A1 ale Petrolului Ploiești și Gloriei Buzău, cele de seniori urmând a combate, oficial, pe parcursul apropiatului campionat al Ligii a II-a. Antrenorul „galben-albaștrilor”, Gheorghe Liliac, nu îi va avea la dispoziție pe Enache și Bratu, aflați de-acum sub comanda lui Flavius Stoican, la „echipa mare”, dar va dispune de alți juniori, care au primit, și ei, aprecieri, în campionatul trecut de profil. Astfel, vor combate cu buzoienii – care îl au în centrul lor de copii și juniori, pe fostul petrolist Gabriel Marcu, un tehnician respectat la acest nivel – următorii tineri fotbaliști ploieșteni: Georgescu și Marinache – portari; Smaranda, Ardic, Popa, Șerban – fundași; Constantinescu, Ioniță, Simionescu, Sotir, Dan Stoica, Stroe – mijlocași; Bucur, Căciulă – atacanți. Va fi un joc interesant, în care… viitorul fotbalului ploieștean și al celui buzoian abia așteaptă să ni se arate! Haideți, la stadion, să vedem!

Foto: montaj www.liga2.ro, www.frf.ro și Facebook Petrolul non Stop (Mihai IOACHIMESCU)