Site icon Gazeta de Prahova

Sâmbătă, la oră de matineu, așa cum s-a dorit, dar vor veni, oare, mai mulți fani pe arena Ilie Oană? – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 9)

Recent, se știe deja, ultrașii de la cele două peluze ale arenei Ilie Oană au protestat față de programarea necorespunzătoare, în percepția lor, a meciurilor echipei de suflet, FC Petrolul Ploiești, absentând astfel de la deplasarea de la Galda de Jos, din Cupa România, și chiar de la jocul de acasă din campionat, contra formației CS Mioveni. Ei au solicitat Federației Române de Fotbal și televiziunilor care dețin drepturile exclusive de transmise ale partidelor din campionatul Ligii a II-a să aleagă o zi din week-end, de preferință sâmbăta, și o oră convenabilă de debut a confruntărilor, cât să nu mai fie nevoiți să se învoiască de la serviciu sau să-și ia zile din concediu de odihnă. După cum au fost obligați să facă vinerea, lunea sau marțea. Absolut de înțeles doleanțele suporterilor și iată că duelul de mâine, 19 octombrie 2019, contra Concordiei Chiajna, va avea startul la ora 11.30. Deci, sâmbătă, dar – clișeu de pe vremuri – și de la o oră de matineu, tocmai în ziua în care cei cu serviciu ar putea să mai doarmă puțin în plus. În fine, bine că măcar e sâmbăta, zi ce corespunde solicitărilor despre care am scris mai sus!

Totuși, cu siguranță că nu numai ca efect al protestelor ultrașilor Petrolului s-a ales o astfel de zi, ci și altceva se poate deduce – vrem, nu vrem – din ora stabilită pentru debutul meciului cu ilfovenii. Concret, meciurile „lupilor” nu mai trezesc interesul de altădată, acum, când ocupă un loc de la mijlocul ierarhiei, iar distanța de pozițiile promovabile este cam de neașteptat de mare. Numai astfel îmi pot explica de ce Hamza și colegii de echipă ai lui vor combate cu oaspeții lor de la 11.30, iar Rapidul, la AFK Csikszereda, debutează peste patru ceasuri și jumătate, fără a prinde totuși aprinderea reflectoarelor de la instalația de nocturnă de curând inaugurată la stadionul din Miercurea Ciuc. Îmi închipui, deci, că nu poate fi decât consecința clasării superioare a „giuleștenilor” (locul 4), iar Petrolul fiind pe 9, chiar dacă ecartul este de numai 2 puncte, și-a mai pierdut din cota de interes, implicit, îi scade ratingul. Cert este că, de la o vreme, atenția televiziunilor nu mai este îndreptată ca altădată asupra – așa cum a fost la startul sezonului trecut și a celui în curs – unei echipe decretate drept una dintre principalele favorite la promovare. Dacă în sezonul precedent s-a tot sperat că Petrolul va reveni, până la urmă, în Liga 1, de data aceasta atât palmaresul, cât și, mai ales, jocul trist au determinat televiziunile să procedeze ca-n bancul cu Petrică și lupul. Adică, nu mai cred că ploieștenii mai pot face rating, ca în sezonul trecut. Situație în care fanii ar trebui să se obișnuiască, pe cale de consecință, cu ora de matineu la următoarele meciuri ale Petrolului. Dar, dacă simpatizanților le convine ziua, cred că se vor obișnui și cu ora, de ce nu? Dar, vor veni astfel, oare, în număr mai mare pe „Ilie Oană” decât în zilele de lucru?

Publicitate

Foto: www.fcpetrolul.ro

Exit mobile version