Sâmbătă la orele prânzului, pe temperatură mare și la margine de București, Petrolul ’52 oferă replica unei echipe care a pierdut mai mult decât a câștigat în campania de transferuri. Ce se va întâmpla în „Pantelimon”, la Metaloglobus, se va vedea în… iarba artificială!

Dragos Trestioreanu -

Sâmbătă la orele prânzului, pe temperatură mare și la margine de București, Petrolul ’52 oferă replica unei echipe care a pierdut mai mult decât a câștigat în campania de transferuri. Ce se va întâmpla în „Pantelimon”, la Metaloglobus, se va vedea în… iarba artificială!

Astăzi, 7 august 2021, de la ora 13.00, în transmisiunea live a posturilor Digisport, Telekomsport și Look, echipa ploieșteană ACS Petrolul ’52 va avea o sarcină dificilă la meciul contra Metaloglobusului București, iar asta pentru că va fi cu siguranță foarte cald afară, iar iarba sintetică de pe suprafața de joc a arenei din cartierul Pantelimon – un obstacol în plus nu numai pentru „lupi”, ci și pentru oricare altă echipă din eșalonul secund care va da replica gazdelor. Nu este o scuză anticipată pentru tabăra oaspeților, fiindcă și bucureștenii vor juca în… același loc, la aceeași oră și pe același teren. Cu „micul” amendament că jumătate dintre partidele din sezonul regular, sau pe acolo, Ovidiu Herea & Co. le dispută pe terenul sintetic, în vreme ce o trupă ca Petrolul ’52, dar nu numai, poate să bifeze maximum două, în același interval de timp!

În capitala țării, mai noul antrenor principal al găzarilor, Nicolae Constantin, va avea la dispoziție întreg lotul, cu excepția binecunoscutului absent pentru o perioadă mai lungă de timp, Marius Coman, încă tributar al unei fracturi de șold, cu afectarea arterei femurale. Tehnicianul prahovean va dispune de același efectiv ca la debutul cu dreptul în actualul sezon, cel de pe 3 august, odată cu succesul cu 2-0 (0-0) în dauna retrogradatei Politehnica Iași. O echipă pe care ploieștenii au învins-o de două ori în acest an, prima oară cu 3-0, în ediția trecută a Cupei României, pe 9 februarie, atunci când moldovenii combăteau în Liga 1. Drept urmare, lui Constantin nu îi va fi greu să alcătuiască din nou un prim „11” competitiv, în condițiile în care va dispune iar de rezerve capabile oricând să intre în meci la fel ca un titular. Astfel încât, s-ar putea întrezări – de ce nu? – formula următoare: Avram – Pîrvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Cebotaru, Seto – Bratu, Vajushi, Saim Tudor – Diarra, cu o bancă pe care să ia loc portarul Cebotari și jucătorii de câmp Niță, Olaru, Manolache, Pană, Buia, Constantinescu, Măzărache și Stoica.

Adversara, Metaloglobus, și-a schimbat, la rândul său, staff-ul tehnic, șeful acestuia devenind unul dintre antrenorii principali din campionatul precedent ai promovatei FC Rapid București, ex-mijlocașul Nicolae Grigore, un fost secund la echipele naționale de tineret și juniori ale României. Campania de transferuri a clubului din „Pantelimon” nu a fost deloc grozavă, mai mult pierzându-se decât câștigându-se. La primul capitol sunt de menționat japonezul Sota Mino și Andrei Lungu, ajunși la Hermannstadt Sibiu (L2), Alexandru Ciocâlteu – la CS Comunal Șelimbăr (L2), Christo Bolohan, la Unirea Slobozia (L2), Manuel Botic, la VfR Aalen (Germania, Liga 4) și Mihai Șandru – la Dacia Unirea Brăila, tot în L2. Cel din  urmă a jucat 57 de minute contra Petrolului în Cupa României, în acest an, pe același teren sintetic, în meciul câștigat de către „galben-albaștri” cu 2-1, după prelungiri. Un câștig ar fi aducerea tânărului mijlocaș central Claudiu Borțoneanu, împrumutat de la FC Voluntari (L1), și trecut pe la defuncta Sportul Snagov (L2) și FC Rapid București (în L2), dar și a lui George Tudoran, ex-mijlocaș de bandă de la Dunărea Călărași (L2). Tot la același capitol ar putea fi trecută și menținerea pe loc a fraților Herea, Claudiu și Ovidiu, al doilea fiind de-acum nu numai căpitan, ci și antrenor secund. Gazdele ploieștenilor stau bine și la compartimentul portarilor, cu doi foști apărători ai buturilor aduși de ceva timp de la Astra Giurgiu: titularul bucureștenilor, George Gavrilaș, și prima sa rezervă, Cristian Nedelcovici. Iată care ar putea fi echipa opusă de Nicolae Grigore Petrolului ’52 la începutul confruntării de sâmbătă, de la ora 13.00: Gavrilaș – Ciubotaru, Lung, Caramalău, Sava – Coman, Borțoneanu – Tudoran, Cl. Herea, Covalciuc (Republica Moldova; împrumutat de la Kids Tâmpa Brașov) – Ov. Herea (cpt), în vreme ce posibilii jucători de schimb ar putea fi goal-keeperul Nedelcovici, respectiv Cazan (fost la FC Petrolul), Lazăr, Sîrbu (ex-Dunărea Călărași), Potecea, Vraciu, Pandele (împrumutat de la FCSB), Plumbuitu (împrumutat de la Gaz Metan Mediaș) și Enache (împrumutat de la FCSB).

Foto: www.fcpetrolul.ro (Ionuț CĂRBUREANU și www.sportpictures.eu) și www.liga2.prosport.ro