Sâmbătă, la Ploieşti concertul cameral ,,Serată pentru un geniu: Sonatele de vioară ale lui George Enescu la Palatul Culturii”

Redactia -

Sâmbătă, la Ploieşti concertul cameral ,,Serată pentru un geniu: Sonatele de vioară ale lui George Enescu la Palatul Culturii”

Cultura românească comemorează an de an, pe data de 4 mai pierderea marelui compozitor și interpret George Enescu, cel care a lăsat în urmă o moștenire muzicală impresionantă. Centrul Județean de Cultură Prahova organizează sâmbătă, 6 mai, ora 18:00 concertul cameral ,,Serată pentru un geniu: Sonatele de vioară ale lui George Enescu la Palatul Culturii”.

Concertul este organizat în memoria geniului muzical românesc, George Enescu și va fi susținut de violonistul Alexandru Mihai și pianista Clementina Ristea Ciucu. Cei doi artiști sunt laureați ai unor prestigioase concursuri naționale și internaționale și sunt apreciați pentru interpretarea lor sensibilă și intensă a muzicii.

Evenimentul reprezintă o oportunitate inedită de a asculta celebra creație muzicală a lui George Enescu, Sonatele II & III pentru vioară și pian.  Aceste sonate sunt considerate unele dintre cele mai importante opere ale compozitorului și reprezintă o veritabilă provocare pentru orice artist care le interpretează. Vom fi martorii unei întâlniri extraordinare între două instrumente deosebite, vioara și pianul, care vor da viață acestei capodopere muzicale.

Accesul în sală este gratuit, informații suplimentare despre eveniment pot fi oferite la numărul de telefon 0727 171 998.

Vă invităm cu deosebită considerație la acest eveniment!