Sancţiuni după incidentele de pe Ilie Oană, de la meciul Petrolul – Steaua

Redactia -

Sancţiuni după incidentele de pe Ilie Oană, de la meciul Petrolul – Steaua

Ca urmare a partidei de fotbal care a avut loc duminică, 21 septembrie a.c., pe stadionul “Ilie Oană”, din municipiul Ploieşti, între echipele F.C. Petrolul Ploieşti – F.C.Steaua Bucureşti, vă comunicăm măsurile dispuse de Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti, ca urmare a incidentelor petrecute pe timpul şi după terminarea competiţiei sportive menţionate.

Astfel, reprezentanţii Jandarmeriei au constatat şi sancţionat o serie de încălcări ale prevederilor legale în vigoare după cum urmează:

–  Au fost identificate 4 persoane cărora le-au fost întocmite actele de sesizare pentru deţinerea şi folosirea materialelor pirotehnice, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 37 din Legea 126/1995 (republicată) privind regimul materiilor explozive.

– Au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.100 lei pentru aruncarea asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel; săvârşirea în public de fapte sau gesturi obscene; vânzarea la suprapreţ a biletelor; ascunderea feţei cu diverse articole vestimentare .

– 14 persoane au primit interdicţia de a mai participa la competiţii şi jocuri sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi un an.

Pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de lege, clubul organizator a fost sancţionat cu amendă în valoare de 10.000 de lei conform Art 10, alin. 1, lit.c din Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu modificările şi completările aduse de Legea 10 din 2012.

Societatea privată de securitate a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în planul de acţiune conform Art. 27 alin. 11 lit. c din Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu modificările şi completările aduse de Legea 10 din 2012.

Activităţile de identificare a persoanelor care au comis fapte antisociale în arena sportivă, vor continua având ca scop tragerea la răspundere a acestora.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor sportive Jandarmeria recomandă tuturor suporterilor să respecte prevederile legale şi atrage atenţia că nu va tolera niciun fel de acţiuni sau comportamente care pot aduce atingere siguranţei spectatorilor.

 

 

 

 

 

                                                          COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE